Política

Es demana a Torrent que l'Ajuntament pague la paga de Nadal no afectada

El Ministeri d'Hisenda i la “Defensora del Pueblo” recomanen pagar als empleats públics les quantitats meritades des de l'1 de juny al 14 de juliol de 2012

Compromís ha presentat una moció, davant el Ple de l'Ajuntament de Torrent, perquè es faça efectiva la quantitat corresponent a la paga de nadal dels seus empleats públics meritada entre l'1 de juny i el 14 de juliol de 2012, quantitats que equivaldrien aproximadament a un 25% de total de la mateixa.

Segons els criteris marcats pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i les recomanacions de la “Defensora del Pueblo”, Soledad Becerril, les quantitats meritades des de l'1 juny al 14 de juliol han de pagar-se als empleats de la funció pública, al ser aquest període meritat anterior a l'entrada en vigor del Reial-Decret-Llei 20/2012 pel que es diferix el pagament d'aquestes quantitats a altres anys posteriors.

Per al portaveu de Compromís, Vicent Beguer “es tracta d'acomplir amb els criteris de legalitat del Ministeri, governat pel PP, i les recomanacions de la Defensora del Pueblo, com a màxim òrgan de representació pública dels interessos dels ciutadans i ciutadans de l'Estat”.

Així mateix Compromís ha demanat que la part de la paga de nadal anul·lada en 2012 pel Decret es faça efectiva al llarg de l'any 2013, atés que aquest Decret-Llei no l'elimina definitivament sinó que la diferix en el temps, a tal efecte Beguer demana fer l'oportuna reserva en el Pressupost Municipal de 2013. A més, el portaveu de Compromís recorda que encara que els funcionaris no cobren aquesta paga si que tributaran per l'Impost de la Renda, cosa totalment injusta a la que s'afig el fet que els empleats públics han tingut els seus salaris congelats des de pràcticament l'any 2004, amb la conseqüent pèrdua de poder adquisitiu.

Finalment Vicent Beguer demana al Govern del PP de Torrent que siga conseqüent amb els criteris del Ministeri d'Hisenda, governat pel “Partido Popular”, així com de les recomanacions de la “Defensora del Pueblo”, com a màxim òrgan constitucional en defensa dels interessos de tots els ciutadans de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.