Política

Paiporta vol que s'utilitze temporalment el solar de l'Ausiàs per a fins socials

Està buit i sense utilitzar des del mes de juliol en què es va enderrocar l'antic col·legi i hauran de passar un mínim de dos anys fins que comencen les obres del nou CEIP Rosa Serrano

Compromís per Paiporta ha presentat al ple una moció per tal que l'Ajuntament elabore un “projecte d'utilització temporal del solar de l'antic col·legi Ausiàs March per a fins socials”. I és que l'enderrocament de l'antic col·legi aquest estiu, ha originat un espai tancat i buit que no serà utilitzat en els pròxims anys.

El regidor de Compromís, Pep Val, explica que “la utilització del solar per la ciutadania és realment fàcil d'aconseguir ja que té unes condicions òptimes: situació cèntrica, tancat, amb arbres i també pistes esportives de l'antic col·legi”

Des d'aquest grup polític de la bancada de l'oposició, proposen un projecte en col·laboració amb el veïnat, que serà el que decidirà quin ús li vol donar. Entre les possibilitats, no es descarta un parc per a majors, per a xiquets, pistes d'esport, horts urbans, cine a la fresca... i a partir d'ací fer una proposta amb materials reciclats (el cost ha de ser molt baix, ja que l'ús és temporal) i en la mesura que es puga, que la construcció i adequació de l'espai siga també col·laborativa.

Així des de Compromís per Paiporta demanen que s'utilitze amb unes condicions determinades a base de participació ciutadana, que siga un ús social i no es dedique a aparcament de cotxes, que es prioritze la utilització de materials reciclats en l'adequació dels solars i que els costos siguen mínims.

El partit popular va votar en contra i va voler canviar el sentit de la moció proposant que s'eliminara la condició de no fer un aparcament, cosa “inacceptable” per a Compromís ja que per al grup d'esquerres “la prioritat és la utilització social del solar”. Val ha manifestat que “en els últims temps ja han dedicat tres solars a aparcaments de cotxes i altres tants als gossos, ara estaria bé que dedicaren un espai per a les persones”.

No es pensa amb les persones

Pere Rossell

Aquesta gent que ens (mal)governa el poble, no pensa amb les persones. Almenys no amb les persones en general. Ells estan acostumats a pensar amb el fill de, el germà d'aquell, la neboda de l'altra, el conegut de... En aquest cas, sí que pensen amb persones perquè segons els han dit els seus referent polítics i consta al seu programa electoral: ”Pensar amb les persones amb noms i cognoms”.

D'aquesta manera, si es pensa amb persones amb noms i cognoms, sempre es pot anar a demanar àrnica, el vot, un favor, una bestreta interessada... Sempre és bo pensar amb persones concretes i ells saben que si aquestes són susceptibles de fer-los honor i gràcia, millor que millor.

Però llevat d'això, pensar amb la generalitat de la ciutadania, els hi ve una miqueta tort perquè, en aquest cas, no li poden posar cara ni llinatge i això és un poc fumut. No és fàcil pensar amb els desnonants, amb els que pateixen, amb els que són pobres, amb els que passen fam, amb els que ploren, amb els necessitats de justícia, amb els que tenen malalties. Això. ells ho coneixen, però pel catecisme, quan lligen les obres de misericòrdia... però això és un altre cantar, perquè no passen mai de la teoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona