Política

política

ERC entrarà al govern de Sant Hilari Sacalm amb CiU

El portaveu dels republicans, Joan Garriga, serà tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'Hisenda

L'alcalde, Albert Santaugini, avança que hi haurà canvis “en les maneres de fer”

Els grups municipals d'ERC i CiU a Sant Hilari Sacalm han arribat a un acord per governar conjuntament durant el que queda de mandat després de la dimissió de Robert Fauria com a alcalde i regidor. Abans que Fauria fos imputat en el cas Manga hi havia un pacte no escrit entre els dos grups, sense que ERC tingués cap responsabilitat de govern. La imputació i posterior dimissió de Fauria va afeblir el govern de CiU a Sant Hilari, i va fer plantejar altres possibilitats de govern que, finalment, no han prosperat.

Els dos grups signaran l'acord dimarts vinent, però ja se sap que Joan Garriga (ERC) serà tinent d'alcalde i es farà càrrec de l'àrea d'Hisenda, que, de fet, ja havia estat responsabilitat seva quan va ser alcalde, en el mandat anterior. Les negociacions continuaven ahir al vespre per tancar alguns aspectes de l'acord, que permetrà CiU continuar mantenint una alcaldia que semblava que trontollava. El nou pacte no implicarà només un repartiment d'àrees diferents, sinó que, com van remarcar l'alcalde, Albert Santaugini (CiU), i Joan Garriga, es canviaran “maneres de fer”, per buscar “més transparència, participació i control”.

Santaugini va valorar molt positivament el fet que s'hagi arribat a un acord. “Segurament seran uns dos anys bastant complicats i, d'aquesta manera, tindrem una solidesa política que anirà molt bé per al dia a dia i no haver de patir per negociar-ho tot”, va dir. També es va referir al cas Manga i la repercussió per a l'Ajuntament: “Amb el que ha passat, segurament hi haurà d'haver canvis, i amb un govern fort es poden afrontar més be”, va afegir.

LA FRASE

Hi haurà d'haver canvis, i amb un govern fort es poden afrontar més bé que en minoria
Albert Santaugini
alcalde de sant hilari sacalm

Més d'un mes de negociacions entre els grups

L'anunci de Robert Fauria que deixava la política va obrir un període llarg d'incertesa a Sant Hilari Sacalm, ja que el Partit Independent de les Guilleries (PIG) i ERC van arribar a acostar posicions per poder governar. Malgrat que l'assemblea d'ERC va decantar-se per un pacte amb el PIG (per un marge escàs), finalment la direcció nacional va apostar per continuar donant suport a CiU, però aquest cop serà amb responsabilitats de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.