Política

Ontinyent subvenciona la taxa del fem a 334 famílies amb ingressos inferiors al salari mínim

194 d'aquests nuclis familiars quedaran exempts al 100% del pagament de la taxa

Els beneficiaris també es poden veure exonerats de la taxa municipal de subministrament d'aigües

La junta de govern de l'Ajuntament d'Ontinyent ha aprovat la concessió d'ajudes per al pagament de la taxa municipal d'arreplegada de fem a 334 nuclis familiars amb ingressos inferiors al salari mínim interprofessional que enguany se situa en 645,30 euros. En concret, l'Ajuntament cobrirà el 100 % de la taxa de fem per a aquells casos en què els ingressos familiars siguen inferiors al 75 % de l'SMI (194 nuclis familiars); per a casos en què els ingressos de la família siguen entre el 75 % i el 90 % de l'SMI la subvenció cobreix el 75 % de la taxa (41 de les sol·licituds); i per a famílies amb ingressos entre el 90% i el 100 % de l'SMI (99 dels casos) la subvenció cobreix el 50 % de la taxa.

Els beneficiaris d'aquestes ajudes també es poden veure exonerades totalment o parcialment del pagament de la taxa municipal de subministrament domiciliari d'aigües aprovada en el plenari del passat mes de març.

El programa, que ha rebut enguany 225 sol·licituds més que en l'any 2012, quan es va posar en marxa per primera vegada, està sent gestionat pel departament de Serveis Socials, que ha arreplegat i tramitat les peticions. El regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, que coordina aquest departament, ha recalcat la importància de “seguir apostant des de l'Ajuntament per la política social, quan el govern espanyol i la Generalitat deixen de banda jubilats, pensionistes i aturats com a conseqüència de les retallades imposades. Hem d'intentar pal·liar la desfeta que estan fent altres administracions amb l'excusa de la crisi econòmica, que aprofiten per a estafar-nos”, ha apuntat el regidor.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.