Política

La picabaralla entre Castedo i Castillo entrebanca l'informe sobre la competitivitat d'Alacant

La bancada de l'oposició exigeix informació i un pla que ajude a eixir de la crisi la societat alacantina

Hi ha una demanda generalitrzada entre els grups polítics que ocupen la bancada de la'oposició a l'Ajuntament d'Alacant, que l'alcaldessa, Sonia Castedo, ha d'aclarir quina utilitat s'està donant a l'informe sobre la competitivitat de la ciutat que elaborà Deloitte, un treball del qual es coneix la seua diagnosi, però que no se sap si ha servit per promoure alguna iniciativa des de l'equip de govern.

L'informe alertava de les greus mancances del municipi en diferents àmbits i dels reptes que ha d'assolir per tal de definir un model econòmic que pose en valor el potencial alacantí, però a hores d'ara es continua sense saber com ha traduït estes qüestions l'equip de Castedo en polítiques concretes.

De fet, cal recordar que el regidor d'Ocupació, Carlos Castillo, va assegurar durant la presentació de l'informe, en agost de 2012, que aquest treball constituïa la primera fase d'un pla per establir les línies del desenvolupament estratègic de la ciutat que serien debatudes al mes següent, però ha passat més d'un any i mig des d'aleshores i res se'n sap de les estratègies a seguir.

En aquest sentit, el secretari local de Compromís per Alacant, ha apuntat que “no sabem si la paralització d'aquesta tasca, és conseqüència de les rivalitats entre Castedo i Castillo i, per això, l'alcaldessa s'ha negat a seguir desenvolupant aquest treball impulsat pel regidor d'Ocupació.

Fos com fos i, si aquesta és la raó última per la qual hi ha una aturada generalitzada al departament d'Ocupació d ela municipalitat alacantina, des de Compromís s'insta a l'equip de govern a no seguir carregant a la ciutadania amb els seus problemes interns, “perquè la ciutadania ja pateix prou la paràlisi de l'Ajuntament”.

Per això, Ignasi Bellido ha destacat que “l'aplicació de les conclusions de l'informe és necessària i urgent, però mitjançant un projecte obert a la societat civil per a ordenar estratègies d'eixida a la crisi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia