Política

política municipal

Els regidors del PSC d'Anglès trenquen amb el partit

Josep Santané continuarà com a portaveu, ara del grup mixt

Els tres regidors se sentien profundament decebuts representant el PSC davant la posició contrària del partit al dret a decidir

L'Ajuntament d'Anglès deixarà de tenir representants del partit socialista després que dimarts els tres regidors del PSC al municipi, Josep Santané, Soledat Mulero i Jordi Pibernat, van presentar una instància a l'Ajuntament per donar-se de baixa i passar al grup mixt. Santané i Mulero, a més, s'han donat de baixa com a militants (Pibernat hi era com a independent). El detonant de la baixa dels tres regidors, que havien estat a l'equip de govern (exceptuant Pibernat) en el mandat passat, ha estat el no del grup parlamentari socialista al traspàs de competències per fer la consulta sobre la independència.

Pel portaveu del grup, Josep Santané, deixar el grup socialista ha estat una conseqüència lògica després de la votació al Parlament: “A nosaltres a Anglès mai ningú no ens ha dit què hem de votar, i hem votat a favor de la independència i de la consulta. És una qüestió de coherència, ja no ens hi sentim còmodes.” Aquest malestar va començar ja fa un temps, amb l'ambigüitat del PSC respecte al dret a decidir. El no del partit al Parlament ha estat la gota que ha fet vessar el got. “De fet, jo em vaig intentar donar de baixa l'any passat, i el banc em va tornar a carregar el rebut, si no ja hauria plegat”, exposa el portaveu del grup, que, de fet, era militant només des de les últimes eleccions, tot i haver estat vinculat al partit des de les primeres eleccions democràtiques. “El PSC és el partit més municipalista que hi ha i ens ajudava i ens hi sentíem còmodes. Ara cada dia que obres la tele, el diari, internet... veus que no som nosaltres”, manifesta, decebut.

Soledat Mulero coincideix en el que explica el portaveu del grup: “Nosaltres des de l'Ajuntament sempre hem reivindicat el dret a decidir, i el PSC de fet ho va incloure al programa en les eleccions.” “Estàvem força en sintonia, però ha arribat el moment de votar al Parlament i el vot contrari ens ha incomodat molt. Què menys es pot demanar que el dret a decidir, com a bons demòcrates que som? No entenem aquesta posició”, hi afegeix la regidora. Per Mulero, la baixa del grup i del partit tindrà una altra repercussió, ja que forma part del grup socialista al Consell Comarcal de la Selva, i té clar que haurà de deixar el càrrec. “Per coherència política, ho hauré de deixar”, diu. L'exregidora socialista, igual que Santané, se sent profundament decebuda amb la posició oficial del PSC. “Es podrien haver abstingut fins i tot, però votar que no? No ho entenem. Ens sentim incòmodes en un grup que ha faltat al seu programa. L'última cosa que es pot negar, democràticament, és el dret d'un poble a decidir”, hi afegeix.

Passant vergonya

Jordi Pibernat admet que ja no tenia gaire afinitat amb el PSC quan es va presentar a les eleccions, però participar en un projecte amb Santané pel municipi el va engrescar. Activista de l'assemblea per la independència d'Anglès, ha estat per aquest tema que s'ha anat sentint progressivament més incòmode en un grup que portava les sigles del PSC. I així ho explicava en la darrera entrada al seu bloc: “Ja des de ben al principi els senyors que manen al PSC s'han anat esforçant per fer-me sentir cada cop més incòmode. Fins al punt que el meu sentit del ridícul i la capacitat de suportar una vergonya gairebé moral cada cop que veia PSC en fullejar diaris, mirar notícies o llegir internet han arribat al límit. Ja n'hi ha prou. S'ha acabat. No vull passar més vergonya”, exposa, contundent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.