Política

La llei no permet la participació de Paterna en el projecte de Zona Franca

L'alcalde haurà de cancel·lar l'acord i adreçar els 115.000 euros d'enguany a promoció social

Donat que el nou marc vigent per als ajuntaments sobre la creació de consorcis ha agarrat a contrapeu l'alcalde de Paterna i és per això que, Lorenzo Agustí no ha de retardar més la cancel·lació del seu megaprojecte de la Zona Franca perquè en cas que decidisca continuar endavant i constitueix el consorci que l'ha de regir, estarà infringint la llei.

Per això des de la bancada de l'oposoció insisteixen en que Agustí ha de cancel·lar-ho i “destinar a la partida de promoció social els 115.000 euros de l'encomana de màrqueting global de GESPA que té per a la promoció d'aquest bluff”.

Per a dur a terme aquest projecte, i justificar aquestes despeses que en 2013 han sigut de 247.000 euros, l'Ajuntament de Paterna va iniciar un expedient per a la creació del Consorci “Paterna, Zona Franca” amb un primer acord, el 23 de juny de 2012, que iniciava els treballs de redacció dels estatuts del mateix, amb la participació de l'Institut Tecnològic de la Construcció (AIDICO), per formar el “Consorci” que desenvoluparia el megaprojecte. Després de l'última modificació, el consorci només estaria format pel Ministeri d'Hisenda i l'Ajuntament, sense que coneguem si el Ministeri té la voluntat de consorciar-se. Ara amb la nova llei tots dos han fet tard ja que el consorci amb l'ajuntament és il·legal”.

I ara, per si no hi havia prou amb la virtualitat d'aquest megaprojecte, Rajoy acaba de posar-li la guinda al pastís del pelotasso d'Agustí, amb la Llei de Racionalització de l'Administració Local. El nou marc legal té com a conseqüència que l'Ajuntament de Paterna, amb un Pla d'Ajust vigent fins al 2022, no podrà concloure l'expedient iniciat per a crear, constituir i/o participar directa o indirectament al “Consorci Paterna Zona Franca” per imperatiu legal.

Tot i això, al 2014, Lorenzo Agustí preveu gastar-se més de 56.000 euros en consultories per a la promoció i tramitació del projecte; 12.000 euros en assessories jurídiques; 10.000 euros en missions comercials; 6.500 euros en la representació a Xina; i altres 12.000 euros per a la creació ‘il·legal' del consorci. En total 115.000 euros, uns diners que es llançarien al fem si el consorci finalment no es constitueix.

Així doncs, com que la ciutadania de Paterna necessita solucions urgents i immediates per a poder ser tots ciutadans i ciutadanes de primera, donada l'emergència social actual, des de Compromís esperen que el seny de l'alcalde no permeta destinar els recursos per promocionar un consorci il·legal a allò que necessita la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.