Política

L'Ajuntament de Cabrils defensa la legalitat de cedir el padró per a la consulta

L'Agència Catalana de Protecció de Dades avala el consistori i també demana a la jutgessa la suspensió cautelar de l'acord del ple

La Fiscalia i el demandant volen que es mantingui la mesura cautelar perquè creuen que la decisió vulnera drets fonamentals

L'Ajuntament de Cabrils ha defensat aquest dilluns la “legalitat” de cedir les dades del padró municipal a la Generalitat per a la consulta del 9 de novembre i ha demanat l'aixecament de la suspensió cautelar de l'acord pres pel ple municipal en aquest sentit. En canvi la Fiscalia ha demanat que es mantingui la mesura

En declaracions abans de declarar en la vista convocada per la titular del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Barcelona perquè les parts presentessin les seves al·legacions sobre el manteniment o aixecament de la suspensió, l'alcaldessa Avelina Morales ha assegurat que l'Ajuntament “no ha fet res il·legal”. “Defensem que estem dins de la legalitat. Quan es faci la consulta, dins del marc legal, nosaltres el cediríem si ens ho demana la Generalitat”, ha explicat Morales en declaracions a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Durant la vista, el representant del consistori, Jordi Salbanyà, ha argumentat davant la magistrada que no hi ha raons “específiques ni urgents” per mantenir la mesura cautelar i ha sostingut que no es tracta d'un cas “de protecció de dades”. A més, ha acusat el veí que va presentar la demanda, Alejandro Rusiñol, de buscar “la notorietat política” amb aquesta denúncia. Finalment, ha recordat que la Generalitat encara no ha demanat aquestes dades i que el ple ha aprovat cedir el padró com un futurible i sempre que sigui per a una consulta legal. Per tot plegat, ha considerat que no hi ha urgència per mantenir la mesura i ha requerit que s'aixequi.

També ho ha sol·licitat l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD) com a codemandada. El lletrat d'aquest organisme ha avalat l'actuació del consistori i ha assenyalat que “ha actuat de manera diligent”, ja que va demanar un informe a l'ACPD sobre la cessió i ha afegit que “és una qüestió futura”, ja que de moment no s'ha convocat cap consulta. A més, al seu parer, aixecar la mesura no afecta l'honor ni la intimitat del demandant.

En canvi, el fiscal vol que es mantingui la suspensió de l'acord del ple de l'Ajuntament de Cabrils per cedir les dades del padró fins que no hi hagi una resolució definitiva perquè considera que afecta drets fonamentals. En aquest sentit, ha al·legat que la cessió de dades del padró municipal pot vulnerar els drets a l'honor, intimitat i imatge del demandant.

L'advocada del denunciant, Alajendro Rusiñol, s'ha expressat en termes semblants i ha justificat que cal mantenir la mesura perquè, a més de vulnerar la intimitat del seu client, la cessió de dades sense el consentiment afectat “l'interès general”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia