Política

Irene Palol (CUP) renuncia a l'alcaldia de Viladamat

La fins ara alcaldessa ha deixat el càrrec per motius personals i Robert Sabater l'ha substituït en el càrrec

Palol tampoc no continua com a regidora a l'Ajuntament i la substitueix Marc Alabau

Irene Palol (CUP) ha deixat de ser alcaldessa de Viladamat per motius personals i l'ha substituït en el càrrec Robert Sabater, fins ara primer tinent d'alcalde. El canvi a l'alcaldia feia mesos que s'havia pactat en el si de la CUP per l'embaràs d'Irene Palol, però es va fer efectiu en un ple extraordinari dijous passat. Palol ha deixat també l'acta de regidora i l'ha substituït Marc Alabau, que ha entrat com a nou regidor del govern municipal.

El relleu a l'alcaldia ha comportat pocs canvis en el cartipàs municipal. Robert Sabater manté les atribucions que tenia en Urbanisme i Participació i assumeix les feines d'alcaldia. I les àrees que portava Irene Palol s'han repartit entre el nou regidor Marc Alabau i Josep Maria Rocas. En el primer cas, Alabau portarà Esports i Escola, mentre que Rocas s'encarregarà de Cultura i Noves Tecnologies. A més, Xavier Carreras manté Patrimoni, Festes i Medi Ambient.

El nou alcalde de Viladamat, Robert Sabater, va explicar ahir a aquest diari que s'ha explicat el canvi al poble però que no s'hi ha donat publicitat perquè la CUP considera que “no és una cosa gaire rellevant”. En aquest sentit, Sabater recorda que totes les decisions al govern es prenen en assemblea.

Sense candidat per ara

El canvi d'alcalde a Viladamat coincideix just quan falta només un any per a les pròximes eleccions municipals. Tot i això, el nou alcalde, Robert Sabater, assegura que no es tracta d'un relleu per facilitar la feina al futur candidat a les municipals ja que actualment la CUP encara no ha escollit qui serà el cap de llista de la futura candidatura per als comicis de l'any que ve. “Jo era el tinent d'alcalde, em tocava a mi”, diu. Irene Palol va arribar a l'alcaldia a Viladamat quan la CUP va guanyar les eleccions municipals del maig del 2011 i va substituir en el càrrec Joan Bardera (PSC), fins llavors alcalde del municipi altempordanès.

LA FRASE

Ha estat una cosa pactada fa vuit mesos. És un relleu accidental, pactat i normal
Robert Sabater
alcalde de viladamat (CUP)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.