Dos anys sense convocar el Fòrum Torrent XXI encarregat del medi ambient

Els socialistes torrentins denuncien la manca de sensibilitat participativa de l'alcaldessa

El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Torrent, exigeix al govern municipal del Partit Popular que convoque, de manera immediata i urgent, el Fòrum Torrent XXI, un organisme que hauria d'haver-se reunit obligatòriament, dues vegades més des que ho va fer per última vegada el 29 de novembre de 2006.

Es tracta d'una plataforma de participació per a temes de medi ambient, creat amb la idea de facilitar la participació dels ciutadans en la vida política, econòmica, cultural i social de Torrent. Dimana de la Carta Ciutadana i de l'esperit de l'Agenda XXI formulada en la Cimera de la Terra celebrada a Rio de Janeiro l'any 1992.

Aquest organisme municipal, es troba inactiu des que els socialistes gestionaven l'Ajuntament. De fet, no és la primera vegada que el grup majoritari de l'oposició realitza aquesta mateixa petició, perquè també ho va fer l'any passat per aquestes mateixes dates, sense rebre cap contestació.

L'esmentat Fòrum, compta amb una ampla participació de les entitats locals de tota mena, els partits polítics, els sindicats les associacions industrials i empresarials, les escoles i centres educatius, el Consell Agrari i la Comunitat de Regants, les associacions relacionades amb el medi ambient i persones de reconegut prestigi relacionats amb aquest segment, fins arribar a un conjunt de vora 50 persones.

Darrerament s'han conegut fets relacionats amb el medi ambient, que aquest Fòrum podria haver tractat i resolt de manera satisfactòria, en cas d'haver estat constituït, gràcies a l'existència —en la seua composició— de col·lectius ciutadans i conservacionistes que podrien haver aportat mesures per a la seua resolució. Es tracta de fets com la tala d'arbres i poda en la zona d'El Vedat, l'incendi d'El Pantà i d'una zona del barranc de Xiva.

És per això que el grup socialista municipal, assenyala que el PP «no creu en la participació ciutadana i sols l'afavoreix en el moment en que troba que pot manipular-la».

Impulsar la participació

P. ROSSELL

El síndic portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Torrent, Josep Veiga, afirma que en un estat democràtic, els ajuntaments han d'impulsar la participació ciutadana, encara que hi haja moments que als qui governen no els interesse. Per a Veiga, el que està passant a Torrent no passa en cap altre lloc i no té cap justificació. Igual es tallen uns pins de manera indiscriminada a la zona d'El Vedat, que es perden subvencions per poder acabar un Centre de Recursos del Medi Natural o es deixa pelat la petita vegetació a aquesta o a aquella altra zona del terme, arramblant amb espècies protegides. Els fòrums de participació no fan mal a ningú i únicament els temen, aquells que no creuen clarament en la democràcia participativa. Els ciutadans no han de votar i callar durant quatre anys; els ciutadans i ciutadanes poden dir la seua en molts aspectes de la vida del poble, però el Partit Popular, tem allò que no controla i procura controlar-ho tot a base de cèntims. /



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.