Política

SI denuncia l'exalcalde de Guils de Cerdanya a l'Oficina Antifrau

En l'escrit s'acusa Josep Mendo i el seu equip de govern, de CiU, de cobrar dietes de manera irregular, sense que hi hagi justificants

La polèmica per les possibles irregularitats comeses en el cobrament de dietes per l'equip de govern de l'Ajuntament de Guils de Cerdanya va fer ahir un salt qualitatiu: SI, formació a la qual pertany l'únic regidor de l'oposició en aquest consistori, va presentar una denúncia a l'Oficina Antifrau de Catalunya en què demana que s'investigui qui fins fa pocs dies era l'alcalde, Josep Mendo, i al seu equip de govern per si han comès alguna infracció penal o altres il·legalitats.

En l'escrit, signat pel regidor Josep Ribot, s'afirma que en les liquidacions de pressupostos s'inclouen unes despeses en concepte de dietes destinades a l'equip de govern, sense precisar-ne detalls. Ribot assegura que va demanar explicacions sobre aquesta qüestió i que l'alcalde el va respondre “amb evasives” i sempre de manera oral. Posteriorment –continua el relat del regidor de SI– va sol·licitar documentació per escrit i se li va denegar.

La dimissió

“Vull fer notar –indica la denúncia– que fa dues setmanes el senyor Josep Mendo i Mir va dimitir del seu càrrec al·legant circumstàncies personals imprecises. Des de la meva regidoria considerem que Josep Mendo plega per la pressió trobada amb aquest afer de dietes injustificades i per la manca de transparència de la seva administració local, i pel trasbals en l'opinió pública que s'ha aixecat en la nostra petita població.” A tall de conclusió, en l'escrit s'afirma que la presumpta irregularitat amb les dietes “no és cap fet aïllat comès per una sola persona, sinó quelcom perpetrat per un equip de persones organitzades per aprofitar-se del sistema públic i enriquir-se tot abusant del seu poder i influència, que s'encobreixen les unes a les altres, i que fan perdurar la seva acció en el temps, d'una forma que encara no podem precisar exactament per manca de proves.”

LA FRASE

No és un fet aïllat, sinó quelcom perpetrat per persones organitzades
Josep Ribot
regidor de si

Mendo ha al·legat motius familiars

L'exalcalde considera que Ribot sap perfectament els motius familiars que l'han obligat a plegar d'un càrrec que ocupava des de feia 20 anys. A més, recorda que el sistema de dietes que ell ha aplicat ja s'usava abans que fos alcalde. Així mateix, fa notar que la Sindicatura de Comptes sempre ha donat el seu vistiplau als números del consistori. Per tot plegat, Mendo creu que Ribot actua per afany polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia