Política

Compromís presenta 33 esmenes per valor de 232 milions als PGE d'Alacant

Joan Baldoví destaca que la coalició, amb un sol diputat, ha reclamat millores en la assignació pressupostària per valor de 854 milions, mentre que el PP tan sols ha introduït una esmena de 5 milions

Denuncia que Rajoy torna a marginar els valencians en els comptes per a 2015

“Amb un sol diputat a Madrid, Compromís ha presentat 147 esmenes per valor de 854 milions d'euros, mentre que el PP valencià, que diu que són uns comptes insuficients, ha presentat una sola esmena de cinc milions”. D'aquesta manera ha encetat la roda de premsa a Alacant, el diputat de la coalició al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, en la qual ha explicat les esmenes del seu partit als Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2015.

Baldoví ha destacat les 33 esmenes presentades als PGE referents a les comarques d'Alacant –per un total de 232 milions d'euros– i que tenen com a objectiu “aconseguir les inversions i infraestructures pendents des de fa anys i que són vitals per a revitalitzar la seua economia”.

El diputat de Compromís ha sigut molt crític amb uns comptes que “s'allunyen molt de la mitjana d'inversió estatal, ja que els valencians sols rebem 156 euros per habitant, 86 euros menys que la mitjana”. En total un 6,9 per cent d'inversió, molt lluny del 10 per cent que el País Valencià aporta a l'Estat. “Aquesta és la idea que té Rajoy d'acabar amb la discriminació que patim les valencianes, tal com va anunciar que passaria amb ell en el poder?”, s'ha preguntat Baldoví.

Una ciutat millor

Junt amb Baldoví ha comparegut el secretari local de Compromís, Ignasi Bellido, que ha explicat que han reclamat un milió d'euros per a la connexió del port d'Alacant amb el corredor mediterrani. “Considerem que és una actuació clau per als sectors productius de les nostres comarques i per a fer del port un nuc de distribució i comerç internacional”, ha expressat Bellido. La coalició també ha demanat deu milions d'euros per posar en marxa la necessària estació intermodal d'Alacant, que estava previst inaugurar amb l'arribada de l'AVE i que “ha quedat en un punt sense valor estratègic”.

Així mateix, el secretari local ha indicat que s'han reclamat tres milions d'euros per a la supressió dels 44 passos a nivell que encara existeixen en la demarcació, atesa la seua perillositat; 10 milions d'euros per a la construcció del necessari tren de la costa que connecte pel litoral Alacant i València, a més d'un milió d'euros per a la connexió per tren de l'aeroport de l'Altet i la modernització de la línia de rodalies Alacant-Múrcia.

“També hem requerit sis milions d'euros per a les necessàries rehabilitacions dels barris de la zona nord de la ciutat, una inversió que fa anys es va projectar, però que també ha acabat malament, i hem demanat 800.000 euros per a actuacions de regeneració de la costa alacantina i de Tabarca”, ha detallat Bellido.

Altres exigències pressupostàries de la coalició són els tres milions d'euros per a la recuperació del castell de Sant Ferran i 600.00 euros per al trasllat de la caserna de la Guàrdia Civil,

Bellido també ha anunciat que Compromís demanarà la compareixença del ministre de l'Interior perquè done explicacions per la prohibició, dilluns passat, d'una concentració davant l'Ajuntament que exigia la dimissió de l'alcaldessa de la ciutat, Sonia Castedo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia