Política

Taxistes voluntaris del Pallars acompanyen a votar

Els professionals de la comarca duen els veïns dels pobles que no disposa de mitjà de transport i volen participar en la consulta als punts de participació

La majoria de veïns de l'Alt Pirineu i Aran s'han de desplaçar per anar a votar al procés participatiu. Al Pallars Sobirà i a la Val d'Aran, s'ha posat en marxa un pla de mobilitat per acompanyar a la gent dels pobles que no disposa de vehicle. Al Pallars ho han fet taxistes voluntaris i a l'Aran busos organitzats per Convergència Democràtica Aranesa. Dels 77 municipis que hi ha al Pirineu és pot votar en 74 i amb un total de 11 meses. A les comarques del Pirineu col·laboren en el procés participatiu 757 voluntaris. Alguns dels 341 voluntaris del Pallars han hagut de fer molts quilòmetres per participar donat que finalment els han assignat a comarques veïnes o en alguns casos a altres demarcacions.

Un taxista voluntari de Sort ha fet a primera hora del dia la ruta de Llessui-Sort. Ha recollit els veïns que no tenien vehicle per anar a votar i els ha acompanyat fins a Sort. El local de votació de la capital de comarca del Pallars Sobirà està allunyat del centre urbà i per aquest motiu un taxista ha donat el servei des del centre de la població fins a l'Institut Hug Roger III de forma gratuïta.

A la Val d'Aran aquest servei l'ha organitzat Convergència Democràtica Aranesa i ho ha fet als tres municipis que no tenen local per poder votar; Bausen, Canejan i Arres. I el col·lectiu de taxistes de la Vall de Boí han fet el mateix a pobles de la Ribagorça allunyats del punt de votació. Aquests taxistes han apropat la gent als punts de votació.

L'ANC del Pallars Sobirà ha demanat als Ajuntaments que sufraguin el menú del dinar dels voluntaris de les meses, així ho ha explicat el responsable de l'ANC del Pallars, Xavier Boloix.

A les comarques del Pirineu hi ha una desena de municipis dels 77 amb instituts. A la resta de municipis els locals de votació són molt diversos i van des de parcs de bombers voluntaris (Vall Cardós), restaurants (Farrera), locals de Societats de Caçadors (Torre de Capdella), ajuntaments (Rialp o Alt Àneu) o escoles (Tírvia o Alins).

Els incidents han estat insignificants i solament a Vall Cardós i Tírvia no s'han presentat tots els voluntaris per constituir la mesa i s'ha hagut de desplaçar voluntaris de d'altres municipis. Aquests incident ha quedat resolt en pocs minuts i durat tota la jornada s'ha pogut votar amb normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia