Política

Tot per decidir a Sant Pere Pescador

L'alcalde, Jordi Martí (ERC), dubta si es presentarà i CiU mira de tornar a fer llista

Cap formació política ha confirmat el candidat a l'alcaldia de Sant Pere Pescador. De fet, en aquest moment, quan falten dos mesos i escaig per a les eleccions municipals del mes de maig, està tot per decidir a Sant Pere. D'una banda, l'actual alcalde, Jordi Martí, que havia encapçalat la candidatura d'Independents per Sant Pere-AM (marca blanca d'ERC) els dos últims comicis, dubta si es tornarà a presentar. I de l'altra, CiU intenta tornar a presentar llista en un municipi històricament amb alcaldia convergent però que el 2011 no va poder presentar candidatura.

En el cas de l'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, fonts d'ERC donen per fet que tornarà a optar a la reelecció. Tot i que ell, personalment, té dubtes. Martí els atribueix al “desgast” de l'alcaldia, però també a la “coherència”, ja que va dir des del principi que només seria alcalde dos mandats. En les últimes hores, s'han intensificat les reunions per prendre una decisió sobre qui encapçalarà la llista electoral i qui en formarà part. Jordi Martí va arribar a l'alcaldia el 2007 i, per tant, aquest és el seu segon mandat, que ja s'acaba. Es dóna la circumstància que, des del 2011, l'equip de govern no té oposició perquè la d'ERC va ser l'única llista que es va presentar a Sant Pere Pescador.

Aquesta vegada, podria no ser així, ja que, segons fonts de CiU, la formació nacionalista està mirant de formar una candidatura, tot i que, per ara, el partit assegura que no hi ha res tancat. Convergència i Unió vol mirar de tornar a tenir presència a Sant Pere, un municipi amb tradició d'alcaldia de CiU.

Convergència i Unió va tenir l'alcaldia de Sant Pere Pescador fins al 2007, quan el llavors alcalde, Florenci Bosch, va plegar, després de dotze anys en el càrrec. Pere Girbent el va substituir com a cap de llista en les municipals d'aquell any, però CiU es va quedar a l'oposició amb la victòria de Jordi Martí i Independents per Sant Pere Pescador, una llista vinculada a ERC sota la marca blanca d'Acció Municipal. El 2011, CiU no va aconseguir formar una candidatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia