Política

CiU i ERC a Sant Julià de Ramis ja tenen candidat

El grup UDM no es tornarà a presentar, i el PSC busca el relleu de Casassa

Els grups que tenen la feina més avançada pel que fa a la presentació de candidatures a les pròximes municipals a Sant Julià de Ramis són CiU i ERC. Per la federació nacionalista, Patrici Oliveras tornarà a encapçalar la llista. El 1999 –anava de número tres a la llista– va tenir responsabilitats de govern com a regidor d'Urbanisme i Hisenda. Els mandats següents, ja com a cap de llista del seu grup, ha estat a l'oposició. Pel que fa a la confecció de la llista, el mateix candidat diu que està “molt treballada”, però no vol avançar-ne res més.

L'altre partit que ja té oficialment cap de llista és ERC. Ahir mateix, al vespre, al centre cívic de Sant Julià de Ramis es va fer la presentació de Marc Puigtió com a alcaldable dels republicans. Serà la primera vegada que Puigtió es presentarà a les eleccions. De professió és enginyer d'edificació i té 33 anys. Pel que fa a la llista, assegura que serà “representativa de tota la societat local, cohesionada, forta i oberta”. Es tractarà, d'una llista formada bàsicament per persones que es presenten per primera vegada a unes eleccions, com el mateix candidat. Hi ha, però, una excepció remarcable. És la de Pere Pujolràs, actual primer tinent d'alcalde en representació de l'agrupació d'electors UDM. La formació independent no es tornarà a presentar a les eleccions, assegura Pujolràs, i ell ho farà dins les files d'ERC.

El PSC, SI i Medinyà 1972

Pel que fa als altres grups amb presència al ple –ERC no en té–, el PSC està pendent d'escollir el seu nou candidat, que substituirà Narcís Casassa, actual alcalde i que va deixar el PSC fa uns mesos. El secretari d'organització del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà, assegura que “s'hi està treballant”. D'altra banda, Xavier Sayols (SI) –actual regidor a l'oposició– serà de nou el cap de llista del partit independentista “de manera pràcticament segura”, segons assegura el coordinador de SI a la regió de Girona, David Olmedo. Sixte Galià, regidor a l'oposició del grup Medinyà 1972, diu que no tenen decidit si es tornaran a presentar. La decisió es prendrà un cop es decideixi al Parlament de Catalunya la segregació de Medinyà de Sant Julià de Ramis. Resolució que Galià espera per a finals de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia