Política

Cordialitat, però amb entrebancs

sant julià de ramis · L'oposició ha detectat en el mandat una major disposició al diàleg del govern, i ho atribueixen al fet que estaven en minoria

El mandat a Sant Julià de Ramis ha estat regit en general per la cordialitat, però amb alguns entrebancs que, a una banda o altra, han generat un cert malestar. L'alcalde, Narcís Casassa (actualment independent dins del grup del PSC), agraeix l'oposició que li han fet en general, però hi posa contrapunts. Per una banda, les ordenances fiscals del 2014 que l'oposició no va aprovar i es van haver de prorrogar. Aquest fet, diu, “va condicionar molt el pressupost, en un context que ja era prou difícil.” Per l'altra, la moció de censura que va planar sobre el govern el 2013 però que no es va materialitzar. Casassa assegura que no sap per què la volien presentar i diu que “qui n'ha de donar explicacions, en tot cas, és l'oposició”. Per la feina feta, destaca la consolidació de la muntanya de Sant Julià de Ramis, l'acabament de la segona fase per arreglar la riera de la Rasa i recuperar el sector, i la cada vegada més a prop —però pendent— independència de Medinyà. Hi afegeix que si se'n va amb algun mal gust de boca és per no haver pogut avançar en la reurbanització de l'N-II a Sant Julià, per falta de voluntat de diàleg de l'Estat. El cap de l'oposició, Patrici Oliveras (CiU), pensa que el fet que el govern hagi estat en minoria l'ha fet més obert al diàleg i que per això han donat suport a la majoria de propostes. Pel que fa a la moció de censura, recorda que no va existir com a tal: “Van ser unes converses i prou, i no instigades per CiU”, assegura. I es manifesta, a més, contrari a aquest tipus de fórmules per arribar al govern. Pel que fa a les ordenances, diu que hi han donat suport menys quan han vist que es gravava “injustificadament els veïns”. Té un retret, però, a l'alcalde: “Ens hem sentit traïts en l'aprovació del nou polígon industrial, perquè ni tan sols ens van cridar per parlar-ne, quan això havia estat l'habitual.” Un dels temes que han generat la unanimitat de tots els grups és la independència de Medinyà, que es podria resoldre en unes setmanes. El regidor Sixte Galià, de Medinyà 1972, grup que es presentava per treballar per la independència del poble, es mostra satisfet de l'evolució del tema, però amb contenció “perquè no està fet”. Confirma que es tornaran a presentar a les eleccions, però estan pendents de decidir el cap de llista, com SI i el PSC. UDM, soci de govern del PSC aquest mandat, no es tornarà a presentar.

Patrici Oliveras
CiU.
Va iniciar la seva activitat política a l'Ajuntament el 1999, Va ser tres anys regidor d'Urbanisme i Hisenda. Des d'aleshores ha estat a l'oposició. És arquitecte.
Marc Puigtió
ERC.
És enginyer d'edificació, i serà la primera vegada que es presenta a les eleccions. Membre de l'ANC de Sant Julià i vocal de la secció local d'ERC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia