Política

MATIES SERRACANT

CANDIDAT DE LA CRIDA PER SABADELL

“La Crida neix per reconstruir Sabadell”

Serracant creu que la cocapital vallesana té l'oportunitat de “fer net” i de canviar la manera de funcionar després d'una etapa “fosca”

Aposta per involucrar els ciutadans en el procés

PACTES
“Estem disposats a pactar amb tothom que comparteixi la nostra forma de fer política”
EL PROGRAMA
“Els eixos són una auditoria ciutadana, l'emergència social i la municipalització de serveis”
CONFLUÈNCIA
“No estem d'acord amb la unitat per la unitat. La Crida ha estat i continua oberta ”

Maties Serracant és el candidat de la Crida per Sabadell, la candidatura impulsada per l'Entesa per Sabadell, la CUP i el Moviment Popular de Sabadell (MPS).

La setmana passada es va conèixer la primera sentència, que ha estat condemnatòria, d'una peça del cas Mercuri.
Mai és positiu reconèixer que hem tingut un alcalde en aquesta ciutat que ha marcat negativament una etapa, que ha estat fosca. La sentència no és ferma però clarifica un aspecte jurídic molt important com és la validesa de les converses telefòniques que són la prova cabdal de moltes de les coses que s'estan jutjant en el cas Mercuri. Ajuda a donar credibilitat a les denúncies que s'han anat fent els darrers anys: ha estat una forma de fer política d'esquena a la ciutadania, amb interessos que no tenen res a veure amb els de la majoria. La Crida neix per fer front a aquesta situació, per reconstruir la ciutat, que no és una cosa només de pedres sinó de teixit associatiu i de relació entre ciutadania i institució. Gestem la crida per liderar noves formes de fer política. És una oportunitat per fer net, per canviar les formes de fer i establir noves confiances.
Què és el primer que creuen que s'ha de fer?
Una auditoria ciutadana per saber què ha passat, veure què ha fallat i què cal canviar a dins de la institució per protegir-la perquè això no torni a passar. Això vol dir portes obertes, vidres a tot arreu i armaris oberts. Les coses no es faran com s'han fet fins ara i el que cal aconseguir és que molta més gent tingui interès i es faci coresponsable d'allò que passa a la institució.
Com ho farien?
Per exemple, plantegem repensar la forma de participació ciutadana en el ple. És molt feixuc. En aquests moments ni els regidors van a veure els expedients del ple. El que cal és que govern i oposició tinguin diàlegs molt més constructius. Cal un esforç de comunicació i de gestió de la informació, amb més transparència i mecanismes de participació perquè la gent senti que seguir l'actualitat política de la ciutat és una activitat útil.
La Crida neix per governar?
Aspirem al màxim i estem preparats per governar. Tenim una xarxa de gent, molt més enllà de la llista, que és molt potent. No ho entenem, però, com la Crida governa sinó que la Crida estableix una forma de fer política que permet a la ciutadania participar i que òbviament no està d'esquena a la resta de formacions que estiguin en el ple.
Estan oberts a pactes?
Nosaltres estem disposats a fer pactes amb tothom que comparteixi les nostres línies programàtiques i la nostra forma d'entendre la política.
Per què no hi ha hagut confluència de tota l'esquerra?
Ens agrada parlar del que hem fet nosaltres. Fa dos anys que ens vam començar a trobar per construir el que s'ha acabat dient la Crida. El repte era pensar a sumar, però el projecte no es podia aturar esperant si més gent se sumava a un espai en el qual no hi ha quotes de partit; un espai obert on, per exemple, s'ha pogut dur a terme un procés d'elecció de llista exemplar, i que té un programa molt ambiciós. Ens agrada parlar de confluència en aquest sentit, no estem d'acord amb la unitat per la unitat. La Crida ha estat i continua oberta. Sabem que a la ciutat hi ha molta gent vàlida amb qui ens agradaria treballar.
Quines són les prioritats?
Tenim tres eixos. L'auditoria pública, abordar l'emergència social, alimentària, residencial i de treball com a element bàsic perquè tenim milers de persones sense feina, gent que va a El Rebost Solidari i que pateix pel seu habitatge; i les municipalitzacions com una nova forma d'entendre els serveis públics.
Com seria el canvi que volen per a Sabadell?
El canvi seria que la representació de regidors del futur ple permetés una forma de fer política que trenqués la dinàmica dels darrers anys: zero opacitat i un govern més proper.

El geògraf discret

Maties Serracant, de 38 anys, sembla sentir-se còmode com a cap de llista de la Crida de Sabadell perquè, fugint de personalismes, diu que creu i confia en la gent que l'acompanya en la candidatura. És, des de fa poc més d'un any, regidor de l'Entesa per Sabadell. En aquest temps ha guanyat confiança i experiència i s'ha anat mostrant cada cop més clar i contundent als plens. El seu discurs està impregnat de la seva visió de la vida com a geògraf i de la vinculació a moviments ecologistes com ara l'Adenc

Oriol Duran



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.