Onze ajuntaments més se sumen aquesta setmana als referèndums sobre la independència

Lleida discuteix avui una moció de suport a la consulta i Tarragona ho farà dilluns

Aquesta setmana s'ha iniciat un autèntic degoteig de mocions de suport a les consultes sobre la independència als ajuntaments d'arreu del país. Arbeca (Garrigues) va obrir foc dimecres amb l'aprovació d'una moció de suport a la consulta proposada per l'Ateneu Popular Garriguenc. La moció es va aprovar gràcies als vots de CiU i ERC i a l'abstenció dels sis regidors del grup d'independents associat al PSC.

La capital d'aquesta comarca, les Borges Blanques, va votar ahir al vespre a favor de la consulta promoguda per la mateixa entitat. L'alcalde, Josep Miquel Estradé, d'Esquerra, ja havia anunciat el cap de setmana passat que donaria suport a les consultes. A les terres de Lleida, una altra capital de comarca, Balaguer, també va debatre ahir la independència de Catalunya. Però el ple municipal ho va rebutjar amb els vots del PSC i el PP. En canvi, en altres capitals de comarca les mocions van prosperar: Solsona i Montblanc. També es van aprovar mocions de suport ahir al vespre a Navàs (Bages) i Puig-reig (Berguedà).

A més dels plens, cinc alcaldes del Bages van anunciar ahir el seu compromís d'impulsar consultes populars per la independència: els de Santa Maria d'Oló, Santpedor, Sant Feliu Sasserra, Calders i l'Estany, tots d'ERC.

La primera gran ciutat

El debat arriba aquest migdia a la primera ciutat gran del país. Serà al ple de l'Ajuntament de Lleida, on es discutirà una moció presentada pel grup d'Esquerra. Té poques possibilitats d'èxit, perquè el PSC té majoria absoluta a la Paeria i l'alcalde Àngel Ros ja ha dit que no hi està d'acord. Una altra ciutat gran, Tarragona, ho votarà al ple el 28 de setembre. La setmana vinent també serà el torn d'una nova remesa de municipis. Entre ells Tàrrega (Urgell), on la moció depèn del que facin els regidors independents associats al PSC, que encara no ho han decidit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.