Política

El PSC invita Ana Pastor dos dies a Montcada pel cas del tren

Li paguen l'allotjament perquè conegui de primera mà el problema

Dos dies a Montcada amb l'allotjament pagat. Aquesta és la invitació que ha fet el PSC de Montcada i Reixac a la ministra de Foment, Ana Pastor, perquè conegui de primera mà el que suposa tenir unes vies de tren que trossegen el municipi i entengui per què reclamen des de fa més de set anys que es facin subterrànies.

L'han convidada enviant una carta certificada a Madrid, firmada per la cap de llista i actual alcaldessa de la població, Maria Carmen Porro. L'objectiu de l'agrupació local socialista, que estaria disposada a reunir els diners necessaris per pagar l'estada de la ministra durant els dos dies, és convèncer Pastor de la necessitat d'una obra que defineixen com a “noble i necessària” per al municipi. Segons els socialistes de Montcada, la ministra hauria de saber què és sentir el tren des de qualsevol punt de la ciutat i haver d'esperar quinze minuts davant els passos a nivell per poder anar d'una banda a l'altra de la ciutat.

Ara per ara, hi ha un procés judicial obert amb relació a l'acord que van firmar el 2007 el Ministeri de Foment, Adif i l'Ajuntament de Montcada per aprofitar les obres de la línia d'alta velocitat per fer subterrània la línia Barcelona-Portbou. L'incompliment d'aquest acord va provocar que el consistori, dirigit pels socialistes, optés per la via judicial com a últim recurs.

Un total de 161 persones han mort atropellades pel tren al terme de Montcada i Reixac. Tres línies de tren, dues autopistes, una autovia i una carretera nacional esquarteren el municipi vallesà, de poc més de 30.000 habitants i situat a l'entrada de Barcelona.

Existeix una plataforma ciutadana que fa anys que reclama que la línia sigui subterrània, i que té el suport del consistori, els partits polítics, les entitats i el conjunt de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia