Política

Últim acte de la campanya més intensa

Els partits celebren els seus mítings finals abans de les eleccions municipals d'aquest diumenge

Els diferents candidats per Barcelona reivindiquen el vot útil per a la seva formació davant uns comicis on no s'espera cap majoria absoluta

Els partits polítics que concorren a les eleccions municipals d'aquest diumenge 24 de maig han celebrat aquest divendres al vespre els últims actes d'una campanya que, en alguns municipis com Barcelona, s'ha disputat aferrissadament fins a l'últim minut.

El president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas, ha acompanyat el candidat a la reelecció en l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, en el míting final de la seva campanya. En la seva intervenció, Mas ha carregat directament contra la candidata de Barcelona en Comú (BComú), Ada Colau, a qui ha acusat de voler “enfonsar” Barcelona i tot allò que li dona “progrés i projecció”.

“Es tracta de deixar Barcelona en mans d'alguns i que sigui un desert econòmic o deixar-la en les mans de Trias i que sigui un jardí d'oportunitats”, ha exposat. “Quan sento determinats discursos dient que ho volen enfonsar, penso que si creuen que la riquesa es crea a través de muntar assemblees i fer escarnis! Que cony!”, ha cridat Mas enmig de l'ovació dels assistents.

El líder convergent ha encoratjat els seus a fer un últim esforç perquè CiU pugui aconseguir “els dos grans objectius de guanyar al conjunt de Catalunya i guanyar a Barcelona” per a que Xavier Trias segueixi a l'alcaldia. “Ho tenim a tocar, és perfectament possible”, ha assegurat.

En la mateixa línia, l'alcaldable de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha aprofitat el seu darrer discurs de la campanya per fer una crida a concentrar el vot i poder aconseguir un resultat més potent del que li atorguen les enquestes. Trias ha reclamat als seus que “es moguin, agafin els telèfons, enviïn missatges” i facin tot el que puguin per tal que el diumenge CiU de Barcelona “pugui aconseguir un resultat indiscutible que ens faci guanyar i continuar governant la ciutat”.

Trias ha defensat que la seva és l'única opció que garanteix que l'alcalde de Barcelona estarà “al servei” del procés sobiranista. “Artur, estaré sempre al teu costat com a alcalde. Lluitarem junts per canviar el país”, ha conclòs.

“Campanya permanent fins a la victòria”

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha promés aquest vespre en l'acte final del partit a Barcelona que el seu partit “persistirà” en el camí cap a la independència sense “cansar-se, ni rendir-se ni resignar-se”. “Estarem en campanya permanent fins a la victòria de la immensa majoria de la gent”, ha proclamat. “Ningú persistirà tant com nosaltres en aquest camí”, ha garantit. El líder republicà ha demanat que els ciutadans no “desaprofitin” l'oportunitat d'anar a les urnes i fer dels vots “aportacions a la defensa de la llibertat i la justícia”. “Cada urna és un espai de llibertat. Cada vot és una aportació en defensa de la llibertat i la justícia. Que no en falti cap, d'aquests vots”, ha reclamat.

De la seva banda, el candidat d'Esquerra a la capital catalana, Alfred Bosch, ha escurat les darreres hores de campanya per reivindicar el vot sobiranista i que “ningú” es quedi a casa el proper diumenge. “Guanyarem”, ha afirmat davant d'unes 300 persones al barri de Sant Andreu. Bosch ha reiterat que el vot a ERC és el vot del triplet: el de “l'honestedat, la igualtat i la capitalitat d'Estat”.

Vot útil per derrotar CiU

L'alcaldable de BComú, Ada Colau, ha carregat contra l'alcalde Trias en el seu míting final al barri de la Prosperitat i ha apel·lat al vot útil dels indecisos per derrotar CiU. L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) l'ha acusat de “mentir” quan diu que no sap res de la corrupció, “havent estat la mà dreta de Pujol, de vacances a Menorca amb Millet i de mariscada amb De la Rosa”. “Ja n'hi ha prou de faltar-nos al respecte”. Barcelona En Comú ha tancat la campanya al districte de Nou Barris, antic feu socialista que la formació vol seduir per assolir la majoria el proper 24 de maig. Colau ha advertit que el frec a frec que pronostiquen les enquestes pot fer que un sol vot decanti la balança al seu favor en la pugna amb CiU per ser la candidatura més votada. “Només la llista més votada podrà governar Barcelona. I, per això, cada vot que aconseguim sumar farà que estiguem més a prop de tenir una alcaldessa i no un alcalde a partir del 25 de maig”, ha avisat.

El coordinador nacional d'ICV –partit que forma part de la coalició BComú–, Joan Herrera, ha cridat a “aprofitar” les tres oportunitats que signifiquen les eleccions municipals, catalanes i generals. “Tenim tres rounds definitius perquè l'esquerra plural i unida, que vol transformar i denuncia, entri als governs i ho canviï tot”, ha sostingut. Herrera ha demanat que el 24-M “no es perdi cap vot d'esquerres” davant una dreta que utilitza la corrupció per “inocular la resignació entre els sectors més desafavorits”. El líder ecosocialista ha assenyalat que els resultats de les municipals a Barcelona fan “por” a la dreta: “Avui quan sumem som molt més forts perquè multipliquem”. “El que cal és un rescat nacional amb dret a decidir”, ha reblat.

Llegat socialista

El candidat del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha escollit el barri de la Sagrada Família per al seu acte de final de campanya. En el seu míting als Jardins de la Indústria, l'alcaldable socialista demanat als indecisos que votin “amb el cor i el cap a l'esquerra” a favor d'un equip amb experiència de govern per derrotar la dreta. Collboni ha reivindicat el llegat del PSC a la ciutat i ha garantit que “no abaixaran el cap” perquè representen la “dignitat dels barris” i són “el partit de la igualtat”. Collboni ha repartit els seus retrets entre l'actual alcalde de CiU, a qui ha censurat per posar la ciutat al servei del projecte sobiranista d'Artur Mas, i Ada Colau, que, al seu parer, encapçala un projecte poc sòlid: una “UTE de partits” basada en la “improvisació”. I és que, segons ell, Trias representa un “projecte acabat, sense futur”, mentre que Colau dirigeix una llista “improvisada” que no està “capacitada” per governar des de l'esquerra. “Barcelona no és un banc de proves, és massa important”, ha advertit.

Ajuntaments lliures per a un país lliure

El diputat de la CUP David Fernàndez ha reivindicat aquest divendres els orígens municipalistes de la formació i ha subratllat que sense uns ajuntaments lliures tampoc hi haurà “un país que sigui lliure”. Segons ell, és als pobles on es troben els primers “espais” des d'on fomentar una economia “social i solidària” per activar el capital més valuós: “la gent”. El projecte de país que els grans partits com el PP, PSOE o Ciutadans “destrossen des de dalt”, el municipalisme “alternatiu” treballarà per reconstruir-lo “des de baix”, ha dit. Fernández ha vaticinat que la candidatura de la CUP-Capgirem Barcelona entrarà “amb força” amb els “milers de vots” que volen “una Barcelona anticapitalista”.

Cs i Podem, “el canvi cap al PSOE”

De la seva banda, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha alertat aquest divendres en el darrer míting de la campanya popular a Barcelona que Ciutadans (Cs) i Podem “són el canvi al PSOE”. “Ens hi juguem molt i vull dir que cada vot que no vagi al PP serà utilitzat en contra del PP”, ha asseverat. En aquest sentit, ha demanat el vot per al seu partit perquè “cada vot que no vagi al PP serà utilitzat contra el PP”. En la seva intervenció, el candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández, ha fet una darrera crida al vot per una Barcelona “sensata”, que està “allunyada de l'estelada de Xavier Trias i que no té res en comú amb Ada Colau”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia