Política

ICV-EUiA apel·la a la unitat del vot d'esquerra

Herrera demana la mobilització a les urnes per expulsar la dreta dels governs

Arriba, per fi, el moment de votar, i cap votant d'esquerres es pot quedar a casa. El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, va apel·lar ahir a la mobilització dels vots d'esquerres: “Perquè no es pot perdre cap vot, perquè no ens podem permetre el luxe que cap aturat ni ningú que pateixi la crisi es quedi a casa. Qui té el capital a Suïssa va a votar, i qui té el capital a l'escola pública ha de votar també.” Ho va dir també en l'acte de tancament de la campanya d'ICV-EUiA. Un tancament que els ecosocialistes van fer a Sant Feliu de Llobregat, de forma separada de l'acte de Barcelona en Comú, candidatura en què estan integrats. Tot i que Herrera va fer una crida a la unitat de les esquerres “perquè això els espanta”. “A Barcelona podem guanyar perquè la gent ha caminat unida per governar per a la majoria, no pas per a una selecta minoria”, va dir

Herrera va reivindicar l'herència de la república i els valors del PSUC, i va demanar a tots aquells que han lluitat al carrer que votin demà per portar la lluita a les institucions. “La corrupció li resulta útil a la dreta perquè inoculen la resignació entre els més desfavorits”, va dir. “I treure la dreta de les institucions és el sentit d'aquestes municipals.”

Herrera va estar acompanyat a Sant Feliu de Joan Josep Nuet, coordinador general d'EUiA, i del candidat i actual alcalde, Jordi San José. Van triar aquesta població per posar fi a la campanya perquè és un dels bastions de la coalició al Baix Llobregat. I perquè Sant Feliu “ha liderat la tarifació social”, va recordar Herrera, una política que exemplifica el rescat social que pregonen els ecosocialistes “Pa, aigua i sostre, això és el rescat social”, va dir Herrera. Nuet, al seu torn, va reivindicar ICV-EUiA com al partit que defensa alhora el dret a decidir i els drets socials.

LES FRASES

El PP s'enfonsa, però han creat Ciutadans perquè no s'expulsin les polítiques de dretes
Joan Josep Nuet
Coordinador general d'euIa
Hem de fer política per assegurar els drets socials i espais de qualitat a tots els barris de Sant Feliu
Jordi San José
Candidat d'ICV-EUiA i alcalde de sant Feliu de Llobregat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia