Política

ICV-EUiA i el PSC pacten govern a Sant Feliu

Els ecosocialistes trien una aliança d'esquerres amb la qual surten reforçats

Malgrat la mala relació que històricament han mantingut ICV-EUiA i el PSC a Sant Feliu de Llobregat, les dues formacions han tancat un pacte per governar els quatre anys vinents. Aquest acord s'explica, sobretot, per la davallada dels socialistes, que han passat de sis a quatre regidors i han vist com una part dels seus votants han apostat per Veïns per Sant Feliu. És la lectura que fa Jordi San José, candidat d'ICV-EUiA i alcalde en funcions, que considera que “el PSC ha fet una campanya molt dura que ha beneficiat Veïns per Sant Feliu, i ha vist que s'ha equivocat en l'estratègia de confrontació”.

Passades les eleccions, els socialistes van fer pública “la voluntat que se superi el distanciament entre les dues forces d'esquerres”, i van subratllar les “moltes coincidències en polítiques generals” amb els ecosocialistes. ICV-EUiA tenia l'alternativa d'un pacte amb CiU, amb qui ja té experiència de govern, i amb ERC, que ha aconseguit tres regidors. Finalment, ICV-EUiA, que té sis regidors, s'ha decantat per un pacte en minoria amb el PSC més que no pas pel bloc sobiranista, tenint en compte, d'una banda, la proximitat del 27-S i, de l'altra, la consigna general del partit d'afavorir pactes d'esquerres. En clau local, San José considera que en el pacte amb el PSC “el nostre programa queda més reforçat”, sobretot en polítiques fiscals, i “cedim menys competències”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia