Política

ERC manarà a Sant Julià de Ramis, i Medinyà 1972 ho farà al poble segregat

Els dos partits han acordat formar govern, però cadascú actuarà de manera autònoma on ha guanyat

Els de l'Entesa haurien preferit un govern d'unitat

El candidat d'ERC, Marc Puigtió, serà a partir d'avui alcalde de Sant Julià de Ramis, si no hi ha sorpreses d'última hora. Tot i que el municipi encara inclou Medinyà –fins que la segregació no sigui efectiva–, la gestió d'aquest segon poble, a la pràctica, ja no l'assumirà Puigtió ni els regidors del seu grup, sinó el seu soci de govern, Medinyà 1972-Entesa. Aquest és de fet l'eix principal del pacte al qual han arribat les dues formacions per formar govern. El cartipàs municipal, doncs, tindrà dues regidories per als dos regidors de Medinyà 1972-E, Sixte Galià i Pere Bosch. Seran dues regidories que contindran totes les àrees necessàries perquè Medinyà actuï des d'un bon principi com a municipi independent –en espera, és clar, que tots els processos de la segregació s'hagin acomplert, un període que per ara no està clar què pot durar. Galià explica que ERC ha assumit un altre compromís amb ells. Ha estat a través de alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, en la seva condició de diputat al Parlament. Aquest compromís és el de vetllar perquè tot el procés de segregació no s'allargui més enllà del que sigui estrictament necessari. Galià diu que la primera opció, i a proposta del seu grup, va ser crear un govern d'unitat que gestionés la segregació de Sant Julià de Ramis i Medinyà: “Cal repartir béns, drets i obligacions, i pensem que hauria estat bo que ho haguéssim fet tots [ERC, CiU, Medinyà 1972-E i CP] de manera conjunta.” Aquesta possibilitat, però, no va prosperar, diu, per les discrepàncies entre ERC i CiU. L'assemblea de Medinyà 1972-E va decidir, doncs, a mà alçada, dijous, si acceptaven la proposta d'ERC o la que els havia fet CiU, i va guanyar la primera opció. El ple de constitució del nou ajuntament és avui a les dotze del migdia.

LA XIFRA

11
regidors
hi haurà al ple de Sant Julià de Ramis, tot i la segregació de Medinyà. Seran 4 d'ERC, 4 de CiU, 2 de Medinyà 1972 i 1 de CP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia