Política

Estudi per devoció

Josep Maria Bagot (ERC) ha compaginat el grau universitari amb la feina a l'Ajuntament

Considera que la política és “imprescindible”

L'alcalde republicà de Riells i Viabrea va obtenir la victòria en els comicis del 24 de maig al seu poble, en què van anar a votar un 57,79% del cens d'electors (1.749 veïns d'un total de 3.017). Fins al 2019 Bagot governarà amb 6 regidors d'11. A punt d'obtenir el títol de grau universitari de ciències polítiques i de l'administració pública, Bagot assenyala que entén més bé el funcionament intern d'una institució. “Els tècnics controlen la feina diària, però ara potser conec més bé els mecanismes, les eines, la temporalitat de les coses. Abans no hi prestava tanta atenció.”

L'alcalde selvatà explica que ha hagut de compaginar els estudis amb la feina a l'Ajuntament, ja sigui a l'oposició o en l'equip de govern. “Ja feia força anys que volia treure'm aquest tipus de carrera, però la feina del dia a dia no m'ho permetia. La situació que es va donar el 2011, quan no vam entrar a governar [tot i ser la llista més votada], em va permetre disposar de més temps, tot i que a partir del desembre del 2012 vaig tornar a tenir menys temps [perquè va entrar a governar per una moció de censura]. Després ja no ho vaig voler frenar. Havia passat un curs i mig, i ja no era qüestió de demorar-ho”, explica.

Bagot ha fet el grau a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), un centre privat de Barcelona, de manera semipresencial. Hi anava sis hores a la setmana i la resta de material l'estudiava des de casa. Ha invertit quatre anys a fer el grau i calcula que el treball de final de grau li ha significat unes 200 hores de treball.

Àmbit “ingrat”

Bagot podria concórrer a places de l'administració pública, però el que més li interessa és el vessant polític dels estudis. Per què s'ha decantat justament per aquests? “De la política, sempre en faig bandera, en qualsevol acte públic. En si mateixa, és imprescindible. És clau en les nostres vides i hi tinc certa predilecció. Si no hi tens un cert punt de devoció... diguem que és un àmbit prou ingrat perquè a les primeres de canvi t'acabis cansant i deixant-ho. Per tant, és important aquest punt de devoció. I [el grau] és un pas més”, considera.

A banda de la dedicació política, que s'acaba d'ampliar amb l'entrada a la Diputació de Girona, l'alcalde d'ERC té una empresa de transport (de taxis) i és soci minoritari d'una empresa de busos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.