Política

El ‘Financial Times' creu que Madrid i la UE no podran “ignorar” l'independentisme català si supera el 50% el 27-S

El diari britànic pronostica que aquest resultat no portaria la independència però enviaria un missatge clar a l'Estat

L'editorial aposta per una “tercera via” entre la separació i l'‘statu quo'

Un editorial del Financial Times assegura que l'independentisme català només podrà cantar victòria si supera el 50% dels vots als comicis del 27 de setembre. El rotatiu britànic considera que aquest resultat “no portaria la independència, però enviaria un senyal a Madrid i a la UE que el problema nacionalista a Catalunya no es pot seguir ignorant”.

El diari aposta per una “tercera via” entre la independència i l'statu quo. En aquest sentit, defensa que l'Estat espanyol “ha de donar més autonomia a través d'una nova Constitució” i “oferir un tracte més generós al Parlament català”.

El diari augura que “arribar a un acord no serà fàcil” i apunta que “no ajuda el fet que Espanya estigui a punt de celebrar unes eleccions generals”.

Aquest article es publicarà a l'edició impresa d'aquest dilluns del Financial Times, tot i que aquest diumenge ja es pot llegir en la seva versió digital de subscripció .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia