Política

Parlavà, capital de l'independentisme

El municipi de residència de Lluís Llach és el que dóna més suport a les formacions independentistes

Junts pel Sí i la CUP obtenen vots a tots els municipis de la demarcació

Lluís Llach es pot sentir especialment satisfet perquè Parlavà, la seva població de residència, s'ha erigit en capital de l'independentisme a les comarques gironines. Un 93,7% dels vots en aquest municipi han estat per a les formacions sobiranistes (Junts pel Sí i la CUP) i no se situa gaire lluny del poble català més independentista, que és Ivorra, a la comarca de la Segarra, amb un 96,7%. En concret, 266 veïns de Parlavà van votar Junts pel Sí o la CUP dels 284 que van anar a votar.

Llach, originari de Verges però establert des de fa molts anys a Parlavà, és especialment apreciat al poble, on fa una vida molt quotidiana i en contacte amb el veïnat quan no està passant temporades al Senegal. L'estima personal, doncs, sembla que ha tingut una reciprocitat política.

Parlavà, però, s'imposa mínimament protagonitzant un frec a frec amb Campelles, que ha assolit un percentatge de vots independentistes del 93,5%. Ja un xic per sota, hi trobem Vallfogona del Ripollès (92,7%), Pardines (91,7%) i Ullastret (91,2%). A l'altre extrem del rànquing, és a dir, els municipis amb menys suport a l'independentisme hi hem de situar Fogars de la Selva (38,6%), Lloret (38,7%) i Blanes (40,3%).

Això pel que fa a la suma de les dues formacions independentistes. Per separat, el rànquing de suport a Junts pel Sí l'encapçala en aquesta ocasió Pardines (86,2%), al davant de Campelles (84,8%) i Parlavà (84,1%). A la franja contrària hi ha Santa Llogaia d'Àlguema (31,7%).

Pel que fa a la CUP, Viladamat és el municipi on va rebre més suport (31,8% dels vots), juntament amb Sales de Llierca (29,9%). En canvi, les poblacions on va aconseguir menys vots percentualment són Vilamalla (2,3%) i Palau-saverdera i Lloret (4,5%). En qualsevol cas, han rebut vots en els 221 municipis gironins on es va exercir el vot.

El suport del no

Ciutadans, formació que ha obtingut uns resultats espectaculars a la demarcació, ha rebut un especial suport en localitats com ara Vilamalla (27,6% del total dels vots), Fogars de la Selva (26,4), Roses (23) i Lloret (24). No van aconseguir cap vot, però, a Pardines, Albanyà, Campelles, Ullastret i Sales de Llierca.

En el cas del PP, Biure encapçala el rànquing en positiu (14,3%), seguit de Sant Miquel de Fluvià (13,4%) i Darnius (13,3%). Beuda i Vidrà són els dos únics municipis de la circumscripció electoral gironina que no van donar ni un sol vot als populars.

Finalment, pel que fa al PSC, els suport més elevat es concentra a Portbou (19,5%), Sant Miquel de Fluvià (17,3%) i Sant Feliu de Guíxols i Lloret (14,3%). I es van quedar amb el caseller amb zero vots a Brunyola, Rabós, Sant Miquel de Campmajor, Susqueda, Campelles i les Llosses.

D'altra banda, en relació amb les formacions que no s'han situat ni a favor del sí ni del no, cal destacar que Catalunya Sí que es Pot ha obtingut els millors resultats electorals a Blanes (12,9%) i a Palau de Santa Eulàlia (9,5%), i els pitjors a Toses i Ordis, on no va tenir cap vot.

I en el cas d'Unió, Setcases lidera el rànquing en positiu, amb un 7,8%, al davant de Sant Climent Sescebes (7,3%). En canvi, no va rebre cap vot als municipis de Siurana, Sant Mori, Juià, Palol de Revardit, la Vajol, Meranges, Palau de Santa Eulàlia, Pontós, Colomers i Parlavà.

LES XIFRES

93,7%
és el suport
que van rebre les formacions independentistes a Parlavà.
86,2%
és el percentatge
de vots que va tenir Junts pel Sí a la població de Pardines.

“Em quedo” per fer independència

D.vilà

El cap de llista de Junts pel Sí a les comarques gironines, Lluís Llach, no va fer ahir cap intervenció pública, però després d'assistir a la reunió de valoració de la candidatura a Barcelona va ser força actiu a les xarxes socials. Així, a Twitter, el cantant de Verges va explicar el bon ambient que hi havia en la primera reunió dels electes de la candidatura Junts pel Sí afirmant que estaven “animats, contents, esperançats i disposats a iniciar la feina de seguit i sense treva”.

Unes hores més tard revelava que molta gent li pregunta quan tornarà cap al Senegal, on Llach viu una part de l'any i on fa una intensa tasca solidària, i va preguntar-se: “No saben que Junts pel Sí és força majoritària a Catalunya i que amb la CUP farem la independència? Em quedo.” Llach encara va tenir temps al vespre per fer una altra piulada en què assegurava que “el mite de la majoria silenciosa s'ha ensorrat definitivament. Amb quasi un 78% de participació l'independentisme ha guanyat. Som poble.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia