Política

L'oferta a CiU per entrar al govern de Llançà dura un dia

El tinent d'alcalde Claudio Bravo (ApL) va fer l'oferiment a Pere Vila en el ple, però el retira l'endemà

L'oferta haurà durat només un dia, o més ben dit una nit. En el ple d'aquest dilluns passat a Llançà, en el torn de precs i preguntes, el tinent d'alcalde Claudio Bravo (ApL) va fer l'oferiment a CiU d'entrar al govern municipal, format per ERC, el PSC i ApL.

L'endemà, però (ahir al matí), en un comunicat a l'espai web d'aquesta formació, ApL afirmava: “Retirem la nostra proposta de forma immediata.” ApL explica que la intenció era “allargar la mà per una entesa positiva i beneficiosa per al poble”, i que l'oferta no havia estat consensuada amb els altres socis de govern.

En el mateix comunicat s'admet “un exercici excessiu d'optimisme” per part de Claudio Grande, però sobretot es critica el portaveu de CiU i exalcalde, Pere Vila, per haver volgut treure rèdit de l'oferiment. “S'ha pres aquest oferiment com una victòria moral d'una batalla inexistent i, per tant, una nova forma per desestabilitzar el govern actual”, conclou el comunicat per justificar que s'ha retirat l'oferiment.

Pere Vila, que es va fer ressò de l'oferiment a les xarxes socials, ho qualifica tot plegat de surrealista. “En públic i en un ple, Claudio Grande ens convida a entrar al govern; li contesto que sí, li agraeixo l'oferiment i això és el que he explicat, demanant, però, confirmació de l'oferta per part de l'alcalde, que en el ple no va dir res. Ara pretenen que vull treure'n profit. En aquest govern, cadascú va a la seva. En política no es pot fer el ridícul”, diu l'exalcalde.

L'alcalde, Guillem Cusí (ERC), explica per la seva banda que ApL només ha volgut allargar la mà a CiU “com ho estem fent des del govern i des de l'inici del mandat”. En un comunicat, però, Cusí lamenta “l'ambient altament convuls” que es va donar durant bona part del ple de dilluns i carrega contra “la bel·ligerància, les desqualificacions irrespectuoses i l'arrogància amb què Pere Vila es va dirigir a l'equip de govern i, en particular, a la figura de l'alcalde, Guillem Cusí, tant en la sessió plenària com en la seva posterior activitat a les xarxes socials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia