Política

Cid, Ribas i Urtasun assumeixen la direcció d'ICV amb un 91,6% dels vots

El nou portaveu defensa reforçar el partit “com a pas previ imprescindible” per bastir un nou subjecte polític a l'esquerra i demana un govern de canvi a l'Estat per evitar noves retallades

ICV té nova direcció. El Consell Nacional d'aquest dissabte, ha proclamat David Cid i la diputada Marta Ribas com a nous coordinadors nacionals de la formació, i l'eurodiputat Ernest Urtasun com a nou portaveu. La seva candidatura, l'única que es presentava a les primàries, ha obtingut el 91,6% dels vots a favor de la militància. Un 2,3% han estat en contra, 5,2% en blanc i 0,9% nuls. És el resultat d'un votació en què, del 7 a l'11 de març, han votat un 46,25% de les 5.680 persones que podien fer-ho.

Després d'un agraïment i aplaudiments del Consell ecosocialista als dirigents sortints, Joan Herrera i Dolors Camats, Urtasun ha pronunciat el seu primer discurs com a portaveu de la formació. En una intervenció molt breu i flanquejat per Marta Ribas i David Cid, Urtasun ha valorat l'aposta per les confluències, que han donat a l'esquerra alcaldies catalanes i una victòria el 20-D. El repte que tenen ara és “seguir guanyant” a través d'un nou subjecte polític d'esquerres catalanes. “Afrontem el repte a partir del necessari reforçament del partit com a pas previ imprescindible per bastir el nou subjecte polític, que sigui força majoritària per poder guanyar”.

I ho volen així perquè tenen dos objectius: establir un govern de canvi a l'Estat i que l'esquerra sigui hegemònica a Catalunya. Per fer-ho, però, en clau estatal, els ecosocialistes han interpel·lat directament PSOE i PSC. “Que deixin de jugar amb qui vol continuar amb les polítiques del PP, que no facin el doble joc amb C's i nosaltres”, ha dit. En aquest sentit, i en concret als de Miquel Iceta, Urtasun els ha demanat que abandonin la política de pactes amb els d'Albert Rivera i que tots junts “s'arremanguin” per un govern de canvi que capgiri la relació amb Catalunya i les polítiques del PP.

De fet, i davant les noves reforma que planteja la Unió Europea, Urtasun ha advertit que els populars les aplicaran a les polítiques socials públiques i que l'Estat ho “revertirà” damunt les comunitats autònomes. La manera d'evitar-ho és un govern de canvi, ha dit, per “no fer aquesta retallada”. “Per això és imprescindible que en les majories de canvi de govern no hi siguin els que volen seguir aplicant les polítiques de Brussel·les, com C's”, ha insistit.

Urtasun també ha reivindicat un govern que es comprometi amb l'ajuda als refugiats, ciutadans “que surten de la guerra i viuen en condicions infrahumanes” a les portes d'Europa. “Ja n'hi ha prou de trepitjar els [seus] drets”, ha clamat l'eurodiputat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia