Política

Polèmica per una multa a un regidor de Torredembarra

El primer tinent d'alcalde, Jordi Solé, va ser denunciat per haver conduït sense assegurança del cotxe

L'edil ha dimitit com a portaveu del PSC, però l'oposició pressiona perquè s'investiguin els fets

Polseguera política a l'Ajuntament de Torredembarra després que es fes públic que el primer tinent d'alcalde i fins ahir portaveu del PSC, Jordi Solé, va ser multat el 8 de desembre passat perquè no tenia l'assegurança en vigor del seu vehicle, a més d'haver-lo estacionat de manera incorrecta. Mentre que la policia local va negar que es produís cap tipus de tracte de favor ni de pressió política en el procediment, l'oposició va considerar ahir que Solé ha perdut legitimitat per continuar en el càrrec.

Solé, que va confessar que està “molt avergonyit” pels fets, va presentar ahir la seva dimissió com a portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament i també d'altres càrrecs que té en el PSC, tot i que sí que mantindrà les seves responsabilitats en el govern, en què és regidor d'Ensenyament i Turisme. “El meu comportament ha estat un error imperdonable, no he donat l'exemple que ha de donar un càrrec públic”, va assenyalar l'edil, que va vincular el fet que circulés sense assegurança i sense la ITV en vigor amb “una situació econòmica complicada”.

Tot i això, el socialista va negar que hagués amenaçat o pressionat els agents que l'havien multat, malgrat que sí que va reconèixer que havia deixat una targeta, per identificar-se com a membre del govern, dins el cotxe, que havia deixat mal aparcat. El sotsinspector en cap de la policia local, Miguel Ángel Marchal, va subratllar que se li havia donat “el mateix tracte” que a qualsevol altre ciutadà i que l'única diferència amb el procediment habitual és que el cotxe no va ser traslladat al dipòsit de vehicles perquè el servei de grua no estava disponible en la franja horària prèvia a la identificació de Solé (de les tres a les quatre de la tarda), ja que era un dia festiu.

LA FRASE

Ha estat un error imperdonable. Sento molta vergonya i lamento el dany causat al govern
Jordi Solé
Primer tinent d'alcalde de Torredembarra (PSC)

Dimissions i una comissió d'investigació

Tres dels grups a l'oposició a l'Ajuntament de Torredembarra (Ciutadans, el PP i Avui Torredembarra) van considerar insuficients tant les explicacions donades per Solé com la seva dimissió com a portaveu, i van exigir més moviments al govern local. Així, Ciutadans reivindica que l'alcalde, Eduard Rovira (ERC), doni explicacions en el pròxim ple, Avui Torredembarra demana una comissió d'investigació, i el PP va més enllà i exigeix la dimissió de Solé. L'edil socialista, per la seva banda, considera la reacció “una ofensiva encoberta” per trencar el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia