Política

Per Espinet (PAU) la compra de la Burés va ser irregular

Les càrregues van impedir que en el seu mandat es pogués vendre una nau

L'exalcalde d'Anglès Pere Espinet (Per Anglès Units, PAU) considera que la compra que va fer l'Ajuntament el 2008 de la fàbrica tèxtil Burés va ser “una mala gestió”. Espinet va ser l'alcalde del 2011 al 2015. A principis del 2014 va descobrir que l'Ajuntament havia comprat la Burés amb unes càrregues d'1,8 milions d'euros (a la Seguretat Social i Hisenda). Allò va impedir que el supermercat Bonpreu s'instal·lés al municipi. “No entenc per què es va firmar d'aquella manera. L'escriptura havia d'estar lliure, i no ho estava. Va ser una cosa irregular”, considera l'exalcalde.

La compra d'una de les naus de la Burés per part de Bonpreu, que des de llavors està paralitzada, hauria significat “un problema menys i una font més d'ingressos” per a l'Ajuntament, sosté Espinet. “Teníem coll avall la venda [per 225.000 euros]. Ells haurien generat més de trenta llocs de treball i urbanitzaven tot un sector. Hi hauria hagut una plaça i s'hauria arreglat el cementiri de la Burés”, recorda Espinet, que ara és a l'oposició.

El grup de PAU va posar en coneixement del Tribunal de Comptes la situació de la compra del Bonpreu. Ara el tribunal considera “negligent” la compra que va fer l'equip de govern anglesenc del 2008, format per CiU i el PSC. “Ni els companys de l'equip de govern entenen què va fer l'alcalde [Pere Figuereda]”, sosté Espinet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia