Política

La lluita pel traçat subterrani

L'alcalde de Sant Feliu es va reunir el dia 17 d'aquest mes amb representants del Ministeri de Foment, de l'Adif i de la Generalitat per tractar el traçat subterrani de les vies al seu pas per Sant Feliu. De la reunió no va sorgir cap compromís en ferm, sinó un projecte ambigu que no respon al que es va pactar en l'acord a què les tres administracions havien arribar en aquest tema. Però és, si més no, un petit avenç, vista la paràlisi de Foment pel que fa a projectes ja aprovats, com és el cas del traçat subterrani de les vies a Sant Feliu i a l'Hospitalet. L'alcalde va arrencar del ministeri i de la Generalitat el reconeixement que el pas subterrani del tren és l'única opció factible per solucionar tant la barrera urbana que representen les vies com la perillositat del pas a nivell que hi ha al centre del municipi i que és molt transitat.


El compromís de Foment amb el traçat subterrani és, però, feble, ja que en la reunió a tres bandes Foment va plantejar que les vies passessin sota terra en una longitud inferior a la prevista en el projecte inicial, amb l'objectiu de reduir el cost de l'obra. El ministeri no ha concretat aquesta longitud i s'ha compromès a presentar una proposta tècnica abans que acabi el mes. El traçat subterrani de les vies i la supressió del pas a nivell han estat reivindicats per la ciutat des del 1980. El 2006, Ajuntament, Generalitat i Foment van signar l'acord que preveia el traçat subterrani de quasi tres quilòmetres de vies, les que creuen tot el terme municipal, i el 2009 Foment va aprovar l'estudi informatiu. I aquí va quedar encallat el projecte, ja que no va sortir mai a subhasta. Desenes de persones han mort des del 1980 atropellades pel tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia