Política

Els regidors de barri versus el pressupost

El govern municipal de Solsona (ERC i PSC) ha fet bona feina per la participació ciutadana a través de la figura del regidor de barri, i de les reunions periòdiques que l'alcalde i regidors fan amb els veïns de diversos sectors de la ciutat. En les trobades els veïns fan peticions a l'Ajuntament i, a la vegada, l'administració ret comptes del que ha fet sobre els punts que es van tractar en anteriors visites, de manera que els veïns veuen directament el grau de compliment del govern. Tant David Rodríguez (ERC) com Yasmina Valderrama (PSC) defensen que és un model que acosta l'administració al ciutadà i que permet respondre a les petites coses que els veïns reclamen. També és positiu que s'hagi inclòs en el pla de mandat que van presentar a principis de juny el compromís d'elaborar el reglament de participació ciutadana.


L'oposició reclama una aposta ferma per obrir el pressupost no només a totes les formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament sinó també als veïns de Solsona. Per al portaveu de CDC, Marc Barbens, és una “assignatura pendent” que té el govern. Des de la CUP, Òscar Garcia fa un pas més enllà i demana uns pressupostos participats a final de mandat. L'alcalde defensa que la part del pressupost que es pot moure és mínima. En aquest tema, Solsona té encara molt recorregut per córrer per igualar-se a les moltes ciutats catalanes que ja aposten pels pressupostos participats i permeten als veïns decidir part de les inversions. Casos propers són els de Manresa o Vic. És cert que l'Ajuntament ha anunciat que farà un primer pas aquest any presentant a la ciutadania l'avantprojecte de pressupost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.