Política

Operació Térmyca

Martí dorm a la presó i Martos paga la fiança

L'exalcalde de l'Ametlla de Mar Andreu Martí ja ha dormit a la presó de Mas Enric de Tarragona, on va ser traslladat dijous a última hora. Només podrà eludir la garjola si paga una fiança de 600.000 euros, segons ha decretat el jutge del Vendrell que investiga una presumpta trama corrupta i de blanqueig entorn de les contractacions de la consultora Efial amb diversos ajuntaments. Segons informen fonts judicials, el magistrat ha bloquejat un compte que Martí tindria a Andorra amb uns 3 milions d'euros i que estaria a nom de dues societats de Panamà.

D'altra banda, el titular del jutjat que investiga aquesta peça separada del conegut com a cas Torredembarra va rebre ahir la fiança de 150.000 euros exigida a Antoni Martos, responsable de l'empresa Efial i exgerent de La Cala Gestió i Ascó Serveis.

De les onze persones detingudes en el marc de l'operació Térmyca, a més de Martí i Martos, set van passar a disposició judicial al jutjat del Vendrell dijous. Més enllà de les mesures dictades a Martí i Martos, es va decretar llibertat provisional i amb càrrecs per als altres cinc, amb obligació de comparèixer mensualment al jutjat. Les altres quatre persones, que la Guàrdia Civil va deixar en llibertat, seran citades pel jutge properament. El cas Torredembarra acumula una desena de peces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia