Successos

Successos

Exculpat a Girona d'un triple crim, reu d'homicidi a França

Laurent Morcillo, condemnat a 12 anys per haver envestit mortalment un conductor quan fugia a 250 km/h per l'A-9

Laurent Morcillo, un dels homes que va ser empresonat pel triple crim perpetrat a Sant Julià de Ramis el juny del 2006 i que en va sortir airós amb una pena mínima per encobriment, ha estat condemnat a 12 anys de presó per un tribunal de Narbona per haver causat la mort a un conductor quan ell circulava a tot drap per l'autopista amb un Mercedes carregat d'haixix, una tècnica dels narcotraficants per no ser atrapats que en terminologia policial s'anomena go fast.

Els fets pels quals s'ha imposat una dura condemna a Morcillo van passar el 24 de juny del 2013 a l'A-9, quan un empresari que circulava per l'autopista amb el seu jeep va ser envestit per un Mercedes que el va intentar avançar per la dreta a més de 250 km/h mentre fugia dels duaners que li anaven a la saga. El conductor del jeep, Marc Baptiste, de 47 anys, va morir a l'acte, i el conductor fugitiu, Lauren Morcillo, va ser arrestat poc després i dins del Mercedes la policia hi va descobrir 177 kg de resina d'haixix. L'endemà van trobar 129 quilos més en una autocaravana del cunyat de Morcillo a Vilanòva de Magalona, a prop de Montpeller. En el moment que va protagonitzar la fugida mortal, Morcillo no tenia carnet de conduir i estava en llibertat condicional perquè acabava de complir una pena de set anys de presó. Morcillo, segons recullen rotatius francesos, és ben conegut de la policia francesa. A setze anys ja va acabar entre reixes per haver agredit un metge del seu poble, Vilanòva de Magalona, i el 26 de setembre del 2005 va estar implicat en un tiroteig amb la intenció de matar un rottweiller, fet que va acabar amb dos vianants ferits de bala. Per aquest afer va ser condemnat a set anys de presó.

El juny del 2006, el jove Morcillo va aparèixer a aquesta banda de la frontera, i va acabar a la presó de Girona com a sospitós del triple assassinat perpetrat el 17 de juny del 2006 a la finca La Garriga de Sant Julià de Ramis, on es van trobar els cadàvers mig cremats dels francesos Sylvain Gerard Monja, Hassan El Ouadhirir i el sirià Mohamed Saddour.

L'escenari del crim era una finca llogada feia poc i ocupada habitualment per Laurent Morcillo i una altra persona, que es va identificar com a Sergejs Pisarenko, tot i que mai no es va saber de segur la seva identitat i tampoc no s'ha sabut mai més on ha anat a parar. També hi passava temporades Mohamed Ahmed Abdelkader Hammad. Tot i que els Mossos, alertats pel fum d'una foguera, van sorprendre Morcillo i Hammad quan vigilaven una foguera on es van descobrir els cadàvers mig cremats de les víctimes i que inicialment van ser empresonats com a sospitosos del triple crim, finalment el jutjat va considerar que només hi havia proves per dur-los a judici per encobriment, per haver intentar amagar el crim. A la finca es van trobar tres pistoles semiautomàtiques del tipus Laser EEUU, de 9 mil·límetres Parabellum, dos silenciadors metàl·lics i uns altres de casolans fets amb ampolles de plàstic de Font Vella i de Coca-Cola. Es va considerar que eren les armes idònies per al crim, i a l'abast dels ocupants de la casa. Però no es va poder establir cap prova que demostrés que Morcillo o Hammad les haguessin empunyat per disparar a les víctimes i matar-les. Les defenses de Morcillo i Hammad van pactar quatre anys de presó per encobriment i el 9 de juliol del 2009 Morcillo va sortir de la presó de Girona perquè ja havia passat un any i nou mesos en presó preventiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia