Successos

trànsit

judici per accident

Confirmen la pena per al conductor begut que va matar un motorista

L'Audiència de Girona manté la condemna de tres anys i mig de presó per a Lluís Busquets

L'Audiència de Girona confirma la pena de tres anys i mig de presó per a Lluís Busquets Ferrés, el jove de Besalú que conduint borratxo i a gran velocitat va atropellar mortalment un motorista a Girona. El mes de maig passat, el jutjat penal 5 de Girona el va condemnar per un delicte d'homicidi imprudent, que a banda de la presó també el va castigar amb la retirada del carnet durant sis anys. Tant la família de la víctima –a través de l'advocat Benet Salellas– com l'acusat –assistit pel lletrat Carles Monguilod– van presentar recurs contra aquesta decisió: l'un demanava que s'indemnitzés les germanes de la víctima amb 10.000 euros, i l'altre, que es tingués en compte que Busquets patia un trastorn per la seva addicció a l'alcohol. En tots dos casos, l'Audiència de Girona ha desestimat els recursos i ha confirmat la pena.

Els fets van tenir lloc el 6 de novembre del 2014 pels volts de dos quarts de set del matí. Busquets conduïa un Seat Ibiza a “alta velocitat“ pel carrer de Barcelona en direcció a la plaça del Marquès de Camps. Va fer una maniobra d'avançament pel carril dels vehicles que s'incorporen a l'estació d'autobusos sense adonar-se que hi havia, aturat, un motorista en el semàfor, en vermell. La víctima, Ramon Ternero Gómez, tenia 27 anys. Busquets, en comptes d'aturar-se, va continuar circulant fins a l'encreuament del carrer de Pare Claret. Allà va ser detingut per la Policia Municipal, que el va sotmetre a la prova d'alcoholèmia, en què va donar 0,93 mil·ligrams per litre d'aire expirat, molt superior al límit penal, fixat en 0,60.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia