Successos

Investiguen la mort d'un centenar de peixos al riu Cardener, a Castellgalí

Els Agents Rurals i l'ACA agafen mostres d'aigua per determinar què ha pogut matar els animals

Es descarta la implicació d'una empresa propera

Els Agents Rurals i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han iniciat una investigació conjunta després d'haver localitzat més d'un centenar de peixos morts al riu Cardener al seu pas per Castellgalí. Tot apunta a un abocament incontrolat per part d'alguna empresa.

Els Agents Rurals van ser alertats, dilluns a la tarda, per un veí de la zona, que va observar exemplars morts a la llera del riu. Un cop al lloc dels fets, els agents van recollir els animals i també mostres d'aigua. Fonts de l'ACA van explicar ahir que ara s'analitzaran per veure si es pot determinar la substància que els ha pogut matar. Si és possible, s'iniciarà una segona fase de la investigació per esbrinar quin tipus d'empresa ha pogut efectuar l'abocament.

Les mateixes fonts van detallar que, a més, ahir es va investigar per la seva proximitat amb el lloc dels fets una empresa de sabons. La seva implicació va quedar descartada perquè no disposa de cap sortida d'aigua directa a la zona afectada. Tampoc hi havia indicis que el tipus de producte que tracta pogués haver generat la mort dels peixos.

Trobar el culpable en casos d'abocaments puntuals pot ser difícil si no s'enxampa l'infractor in fraganti. En ocasions, el producte vessat –potser hores abans de la seva detecció– acaba massa diluït amb l'aigua i les anàlisis no poden corroborar al 100% el seu origen. Per aquest motiu, hi ha empreses que aprofiten els dies de pluja per fer abocaments, com per exemple ha succeït a la riera de la Tosca de Moià i també al riu Calders.

LA XIFRA

116
peixos morts. Hi havia 16 carpes grans i un centenar de petits peixos, com ara barbs, alburns o peixos sol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia