Successos

Successos

Tornen a interrogar un pres per una desaparició del 1998

Albert Calderó, considerat des de fa 19 anys el principal sospitós d'haver mort José Cabrera Hidalgo, insisteix a negar la seva relació amb el cas

El jutjat ha decidit reobrir les diligències en tenir noves pistes sobre els fets

“Em va dir que si no l'ajudava em mataria i que, després, faria el mateix amb la meva germana. Me'l vaig creure perquè és una persona molt violenta.” El testimoni d'una dona va ser clau, l'any 2000, per relacionar Albert Calderó Pibrall amb l'assassinat de Llorenç Solbes, un jubilat de 63 anys que va aparèixer enterrat en un descampat proper a Albatàrrec. A l'home l'havien apallissat i torturat i va morir escanyat amb una corda. La testimoni que va delatar Calderó assegurava haver presenciat el crim i, de fet, va tenir participació en els fets. Va fer d'esquer per convèncer la víctima que pugés a un cotxe que l'acabaria conduint cap a una finca rural, on l'acabarien matant. El crim responia a un intent de robar-li una bona quantitat de diners, al voltant de 36.000 euros, que el jubilat assegurava tenir estalviats per invertir-los en un club de cites.

Albert Calderó no va admetre mai la seva participació en els fets però l'Audiència el va condemnar a 32 anys de presó. L'assassí, catalogat per la policia com a “molt perillós”, continua tancat a la presó de Ponent però se'l segueix relacionant amb altres crims. Recentment ha estat cridat a declarar per la seva presumpta implicació en la desaparició de José Cabrera Hidalgo, un veí de Lleida que està desaparegut des de l'any 1998. No és la primera vegada que Calderó ha de donar explicacions relacionades amb aquest desaparegut. Des d'un primer moment la policia el va identificar com el principal sospitós de la desaparició però la investigació no va prosperar. L'any 2010 agents de la Guàrdia Civil, seguint ordres del jutjat d'instrucció de Lleida, van reobrir l'expedient i van estar buscant en una finca de Torres de Sanui, on havia viscut l'assassí, el cos del desaparegut. No hi van trobar res i el cas va tornar a quedar aparcat. Però ara haurien aparegut noves proves que podrien incriminar-lo. En aquesta nova declaració Calderó ha tornat a negar cap relació amb els fets.

La dona que el va delatar l'any 2000 va afirmar que, després d'estrangular el jubilat, Albert Calderó li va confessar haver mort més gent.

LA XIFRA

32
anys de presó està complint Albert Calderó per la mort d'un jubilat, un crim que va cometre l'any 2000

LA DATA

1998
any que va desaparèixer José Cabrera Hidalgo, que acabava de cobrar uns 24.000 euros per una casa

Les ombres d'un assassí en sèrie

L'historial delictiu d'Albert Calderó és extens. El 1992 va ser condemnat a 14 anys de presó per haver violat una jove. Només va complir cinc de pena i va quedar en llibertat. No van passar ni dotze mesos abans que tornés a ser empresonat, aquesta vegada perquè una dona va denunciar-lo perquè l'havia tingut segrestada i emmanillada en una torre de l'horta de Lleida.

La condemna de 32 anys que li va imposar l'Audiència pel crim de Llorenç Solbes el converteix en un dels presos de Lleida amb penes més altes. Davant seu hi ha Gilberto Antonio Chamba Jaramillo, condemnat a 45 anys per haver violat i matat una dona a Lleida i per haver-ho intentat amb una altra. Chamba, natural de l'Equador, va ser batejat com el “Monstre de Machala” perquè allí hi va matar, almenys, vuit dones d'entre 14 i 22 anys.

També Serafín Cervilla va rebre una condemna de més de tres dècades de presó (36 anys) per haver mort, després de violar-la, la seva xicota a Cervera.

Calderó està complint una llarga condemna, que encara podria ser més extensa si hagués fructificat algun dels intents que han fet la policia i la fiscalia per relacionar-lo amb, almenys, quatre morts més. José Cabrera Hidalgo està desaparegut des del 1998. El seu cotxe va aparèixer al canal de Seròs poc després que l'home hagués cobrat 4 milions de pessetes (uns 24.000 euros) per la venda d'una casa.

Calderó també va ser considerat sospitós d'haver matat i fet desaparèixer un sensesostre que, presumptament, l'havia ajudat a cometre el crim de Cabrera Hidalgo. També se'l va relacionar amb la mort d'una prostituta de Lleida i se'l va investigar, igualment sense arribar a res, per la mort d'un empresari que va tenir un estrany accident de trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia