successos
Fan explotar un caixer de la zona de la platja de Pals
El robatori es va produir pels volts de les set de la tarda
L'aparell afectat pertany a La Caixa i està situat als baixos d'un hotel apartament
Es van muntar controls a la carretera per intentar detenir els autors
Els lladres especialitzats a fer explotar caixers automàtics han tornat a actuar a les comarques gironines. Una de les particularitats d'aquesta darrera ocasió és que no van cometre el robatori de nit o de matinada com solen fer per assegurar-se que hi hagi menys gent al carrer que els pugui veure i pugui avisar la policia amb més rapidesa. En aquest cas, l'episodi es va produir diumenge pels volts de les set de la tarda, a la zona de la Platja de Pals. El caixer que va resultar afectat pertany a La Caixa i està situat als baixos de l'hotel apartament Golf Beach. L'indret on està situat, concretament, és paral·lel a la carretera GIV-6502, a l'altura del quilòmetre 4.
Dins l'espai on van accedir els lladres hi ha tan sols el caixer. És a dir, que en aquest punt no hi ha la sucursal bancària, sinó únicament l'aparell expenedor de diners. Els membres de la banda van arribar-hi amb un vehicle i el van deixar aparcat a tocar d'un dels laterals de l'edifici d'apartaments (el cotxe va quedar estacionat a uns 25 o 30 metres del caixer).
Tot indica que, en el moment que van fer explotar el caixer, els lladres es van refugiar a l'automòbil. Una vegada l'aparell va quedar rebentat, van sortir del turisme per anar a recollir els diners i, ja amb el botí, van fugir ràpidament amb el vehicle. Un testimoni que va sentir l'explosió va alertar la policia. Fins allà s'hi van dirigir la policia local i els Mossos d'Esquadra, entre els quals hi havia efectius de la unitat d'investigació i especialistes del Tedax.
Els agents van dur a terme la inspecció ocular i van mirar si hi havia càmeres que haguessin pogut gravar els sospitosos. També es van fer controls a les carreteres per intentar atrapar els lladres i van avisar la resta de cossos policials per si es creuaven amb el cotxe escàpol i per poder augmentar així les probabilitats d'interceptar-lo. De moment ahir, però, la investigació continuava oberta i no s'havia efectuat encara cap detenció relacionada amb el cas.
Els Mossos van deixar precintat el local de petites dimensions on hi havia el caixer. L'explosió, a part de rebentar i deixar obert l'aparell, va trencar els vidres de la porta que dona a l'exterior, va fer cedir una part del sostre de Pladur i va caure al terra l'estructura on hi havia els llums. A la dreta d'aquest recinte hi ha una botiga de mobles, decoració i regals que està tancada al públic. I, just a l'altre costat, hi ha un negoci que ofereix el lloguer d'allotjaments per a períodes de vacances. A causa de l'explosió que hi va haver, es van produir algunes esquerdes a la paret d'aquesta empresa i també es va aixecar pols a l'interior, i es va obrir la porta de la part del darrere d'aquesta companyia arran del fort estrèpit.
Casos anteriors
Mitjançant un modus operandi molt similar, un caixer del Banc Popular de l'Estartit va quedar inutilitzat temporalment en ser objecte d'un robatori, el 8 de febrer. Els autors el van fer esclatar amb explosius. En aquest cas, està situat als baixos de l'edifici número 28 de l'avinguda Grècia, on també hi ha una immobiliària. A causa de l'ona expansiva es van trencar els vidres d'aquest establiment veí i van caure plaques de guix del sostre. Els Mossos, que van rebre l'alerta a dos quarts de sis del matí, es van fer càrrec de la investigació per identificar els responsables i el tipus d'artefactes que van utilitzar. Intentaven esclarir, a més, si darrere de l'episodi de l'Estartit hi podria haver algun membre d'una banda que havien desmantellat just el mes anterior, o bé si el va protagonitzar un altre grup. L'organització que els Mossos i la Policía Nacional havien donat per desarticulada al gener actuava arreu de Catalunya. A més d'obtenir diners de caixers fent-los volar amb l'ús de gasos explosius, l'entramat perpetrava robatoris amb força a domicilis i estafes bancàries.