Successos

El consistori cambrilenc diu que el FIM es podria cancel·lar

Mas podria haver estafat més de 500 persones, segons els investigadors

L’Ajuntament de Cambrils va assegurar que negocia amb un altre operador perquè gestioni el festival musical, tot i que no en va voler desvelar el nom

Paral·lelament a les informacions que indiquen que el nombre de persones afectades pel frau del promotor musical Antoni Mas podria arribar a 500, segons l’ACN, l’Ajuntament de Cambrils va donar a conèixer ahir que treballa “contra rellotge” per mantenir la celebració del Festival Internacional de Música (FIM) d’aquest any. L’alcaldessa, Camí Mendoza, i el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella, van confirmar que ja es negocia amb un altre operador, del qual no van voler precisar el nom, tot i que les converses “van pel bon camí”, segons Abella. “Fa uns quants dies el senyor Antoni Mas em va trucar per dir-me que tenia problemes personals i econòmics que podien perjudicar el FIM, però no ens esperàvem això”, va lamentar instants després. De fet, tots dos van assegurar: “Ens hem assabentat de tot al mateix temps que la premsa.”

Ara com ara, el govern de Cambrils espera que el propietari de Publiolimpia SL, acusat d’estafar 200 milions d’euros, renunciï legalment a la gestió de l’esdeveniment, un pas ahir pendent. “No descartem iniciar accions legals contra Mas un cop tinguem més informació”, va avançar Abella. Per tot plegat, Mendoza va admetre que “avui no està assegurat” el FIM 2017.

El regidor de Cultura va explicar que estan esperant “la renúncia legal” de Mas, amb l’objectiu que un nou promotor es faci càrrec de la gestió de l’esdeveniment. Mentre això no passi, el Patronat de Turisme ha deixat de vendre “temporalment” les entrades. En cas que el promotor no renunciï a la gestió del FIM, “l’article 1124 del Codi Civil” els empara “per poder exigir la rescissió” del vincle entre les parts.

El portaveu de l’NMC a Cambrils i cap de l’oposició, Oliver Klein, va assegurar: “El nostre grup ja havia alertat de certes irregularitats i comportaments que no eren desitjables”, i hi va afegir: “El govern actual ja estava avisat del tema.” En declaracions a LANOVA Ràdio, Klein va criticar el canvi de model de gestió del FIM, que a poc a poc s’havia privatitzat. “Es va donar a un senyor que ja tenia uns antecedents que no ens agradaven.”

A través d’una nota, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aclarir ahir que l’única relació del consistori amb Mas eren “els contractes signats amb les seves empreses, ATA Producciones y Eventos Barcelona 2003 i Publiolimpia SLU, per a l’organització de diversos campionats nacionals de balls esportius al municipi” entre el 2012 i el 2016. Aquests contractes “es van complir”, i per aquest motiu es va renovar l’acord per celebrar el campionat d’Espanya de 10 Balls 2017, el maig passat.

Una situació coneguda al sector

La situació viscuda al voltant del FIM ha generat la reacció d’alguns integrants del sector. Al promotor musical Tonet Sànchez, responsable de Zero Produccions i del festival Imagina’t de Tarragona, no li estranyaven les darreres notícies sobre el director del festival: “Com a empresari del sector he de dir que era vox populi el que succeïa en aquesta empresa i ens estranyava que l’Ajuntament [de Cambrils] li donés suport sense saber ni tan sols d’on treia els diners; aquesta empresa era una vergonya per al sector”, va assenyalar ahir, alhora que estenia les seves crítiques cap a l’administració. Per aquest promotor musical tarragoní, també caldria una regulació més ajustada sobre el paper dels ajuntaments com a organitzadors de concerts, atès que “estan utilitzant diners de la ciutadania per organitzar actuacions musicals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.