Successos

La fiscalia demana set anys de presó per a dos policies de l’Aldea

Dos agents de la policia local de l’Aldea s’enfronten a penes de tres anys i mig i set anys de presó, respectivament, acusats de detenció il·legal i lesions. Segons l’escrit del fiscal a què ha tingut accés l’ACN, els fets es van produir en almenys dues ocasions, l’any 2011. La nit del 28 de setembre, els acusats es van dirigir amb el vehicle policial fins al pàrquing l’Hostal de l’Aldea, on van fer una detenció sense causa justificada. “El van traslladar emmanillat al vehicle policial fins a Tortosa. Posteriorment, en un lloc indeterminat de la capital del Baix Ebre i amb l’ànim de menyscabar la seva integritat, el van agredir amb la defensa extensible i amb la defensa elèctrica que duien en la seva condició d’agents de policia”, exposa el fiscal en el seu escrit d’acusació.

En una segona ocasió, la matinada de l’1 d’octubre, un dels agents, acompanyat d’un altre policia no identificat, es va tornar a dirigir al pàrquing l’Hostal de l’Aldea, on hi havia el mateix individu acompanyat d’un altre home. Després d’emmanillar-los a tots dos i traslladar-los en un lloc indeterminat de Cambrils “on van romandre retinguts durant almenys una hora sense que existís causa justificada”, segons l’informe de la fiscalia, els va agredir novament amb les defenses i els va dir: “Si us veig un altre cop per l’Aldea, us lligaré i us llançaré al riu.”

Com a conseqüència d’aquests fets, un dels detinguts va patir contusions i tumefaccions al cap i a la cara, i hematomes al pit, a l’esquena, als braços i a les cames que van trigar quinze dies a curar-se i que li van comportar una cicatriu en una fossa renal, amb un perjudici estètic molt lleu pel qual reclama una indemnització. L’altre detingut va patir un enrogiment de l’esquena, que va desaparèixer al cap d’unes hores sense requerir assistència mèdica.

El ministeri fiscal sol·licita que els acusats indemnitzin conjuntament i solidària com a responsables civils directes, i l’Ajuntament de l’Aldea com a responsable civil subsidiari, amb 7.484 euros una de les víctimes i amb 3.000 euros l’altra.

Pel que fa al judici, està previst que se celebri a l’Audiència de Tarragona els pròxims 28 i 29 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia