Successos

tribunals

judici per homicidi

El jutjat no accepta la petició dels Hopkins de fer el judici a porta tancada

Els pares que van vetllar el seu fill mort durant setmanes estan acusats per la fiscalia i la Generalitat d’homicidi per imprudència

El judici se celebra avui

El jutjat penal número 1 de Girona ha resolt –en contra de la petició dels acusats– que el judici contra Bruce i Schrell Hopkins, els pares acusats d’homicidi per imprudència per la mort del seu fill de set anys, Caleb, que van vetllar durant setmanes, no sigui a porta tancada. La magistrada, però, ha imposat limitacions a l’hora de captar i difondre imatges dels acusats i sobretot dels testimonis, per evitar que s’entri en confrontació amb el dret a la intimitat.

El judici comença avui i els pares Hopkins, defensats pel lletrat Christian Salvador, tindran al bàndol de l’acusació la fiscalia, que demana per a ells tres anys i mig de presó, i també la Generalitat, que els acusa del mateix delicte i demana una pena de tres anys de presó. Unes peticions de pena que, com que superen els dos anys, si són imposades suposarien que els Hopkins haurien d’entrar a la presó. Salvador defensarà que els pares no van cometre cap delicte, que no van ser responsables de la mort del petit Caleb per més que la seva actitud de vetlla del cos durant dies sigui anòmala –no pas delicte.

El procés judicial que es va obrir arran de la troballa del cadàver de Caleb al pis on vivia la família va suposar la ruptura de la unitat familiar. La direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va retirar als pares la custòdia dels altres dos fills, més grans, un noi i una noia, que tenia la parella, que van ser ingressats al centre de menors de Juià. Tot i les constants peticions de la defensa, la DGAIA no va acceptar mai que els fills tornessin amb els seus pares, que es van traslladar a viure fora de les comarques gironines i tenien limitades les visites als fills. En aquests moments, el noi està ingressat en un centre residencial d’acció educativa (CRAE) de la Generalitat a Sils. La noia, que ja ha fet els 18 anys, ha quedat fora del control de la Generalitat i ha pogut tornar a casa dels pares, que en aquests moments viuen a Sabadell, on Bruce Hopkins torna a treballar de programador informàtic, la feina que tenia quan es va descobrir el cadàver del nen i que va acabar perdent quan el jutjat li va comissar els ordinadors perquè els Mossos poguessin inspeccionar-los per mirar de trobar proves que aclarissin la responsabilitat dels pares en la mort del fill. Quan els hi van tornar, l’home ja havia perdut la feina i després d’una temporada treballant en feines de ramader en una granja, Bruce Hopkins i la seva dona van haver de recórrer als serveis de la Creu Roja a Barcelona per poder sobreviure.

LA DATA

05.01.16
Van trobar
el cadàver del petit Caleb –que feia dies que era mort– i els seus pares i germans vetllant-lo i resant.

LA XIFRA

3
anys i mig
de presó demana la fiscalia per als pares, i tres anys demana la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia