Successos

Recuperen els cossos de les víctimes de l’esllavissada a Castell de Mur

Els Bombers accedeixen al vehicle que va quedar sepultat per les roques i excarceren els dos ocupants

La parell encara no ha estat identificada formalment però serien els pares de l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga

Els equips de rescat han recuperat aquest dimarts els cossos sense vida dels dos ocupants del vehicle que va quedar colgat per una esllavissada ahir dilluns a Castell de Mur (Pallars Jussà), ha informat Bombers de la Generalitat.

Un vehicle dels serveis funeraris s’ha endut els cossos de les dues víctimes mortals. A l’espera de la identificació formal, tot apunta que les víctimes mortals són els pares de l’alcalde de la població veïna de Sant Esteve de la Sarga.

El despreniment d’unes 50.000 tones de roques dilluns al migdia damunt la LV-9124 va sepultar el turisme on viatjaven les víctimes. Després de rebre l’avís de l’emergència es van mobilitzar cinc dotacions terrestres i l’helicòpter amb el Grup d’Actuacions Especials (GRAE), que van accedir fins al lloc dels fets i van poder realitzar una primera aproximació a la zona del sinistre. Atesa la inestabilitat del terreny i la possibilitat de nous despreniments, les tasques de recerca es van haver d’ajornar.

Els equips d’emergències han començat a treballar en les tasques de desenrunament aquest dimarts al migdia després que un equip de geòlegs de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha certificat la seguretat de la zona. El volum de l’esllavissada, que ha arrossegat uns 20.000 metres cúbics de material, ha fet molt complicades les tasques de rescat.

Els treballs s’han centrat on s’han trobat restes del vehicle, en una zona d’uns 40 metres quadrats, i han estat bàsicament manuals, tot i que per moure grans blocs de pedres han disposat d’una màquina excavadora.

A primera hora de la tarda els Bombers han localitzat la resta del cotxe i han pogut accedir-hi per excarcerar les restes dels dos ocupants.

A més dels Bombers, han treballat en el rescat vuit patrulles amb la Unitat de Muntanya dels Mossos d’Esquadra, un cap i un tècnic dels Serveis Territorials de Protecció Civil a Lleida, així com geòlegs de l’ICGC, entre d’altres.

La carretera afectada per l’esllavissada continua tallada entre els quilòmetres 2,5 i 6.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia