Successos

Arranca el judici pels assalts violents a cases d’empresaris del Gironès

L’Audiència de Girona té previst començar avui el judici, que durarà sis dies, contra 12 persones que el fiscal acusa de formar part d’un grup criminal organitzat que l’any 2017 va perpetrar quatre assalts violents a habitatges d’empresaris de Bescanó. Vuit dels acusats són homes, considerats executors materials: José Ángel Hidalgo García, Lenin Núñez Gavilanez, Keiser Medina Encarnación, Wilson Castro, Kelvin Alberto Rosario Campos, Francisco Medina d’Olio, Pedro Ismael Seldas Oviedo i Ckeylis Monet Díaz. Tres dels acusats (Lluís Bruns; la seva dona, Elisabeth Salcedo, i el seu germà Albert) ho són com a cooperadors necessaris per haver tingut el paper, com a residents i coneixedors de la zona i les víctimes, d’escollir els objectius: la casa dels amos de l’Estanc Nou d’Estanyol (8 de juliol del 2017); Can Tià, habitatge de l’empresari Rocasalva (29 de juliol); la casa dels amos de la Rostisseria La Cresta (28 d’agost), i Can Bonic, l’habitatge del subhastador Josep Maria Ginesta (7 d’octubre).

Lluís Bruns s’enfronta a 46 anys i mig; la seva dona, a 25 i mig, i el seu germà, a 12 i mig. Però, a banda dels executors i els traïdors, en la trama hi ha un altre personatge clau: l’home que va fer d’enllaç entre els autors materials i els inductors. Es tracta de José Antonio Morote Martínez, un cobrador de morosos que va conèixer Lluís Bruns en anar-li a reclamar un deute que tenia. Per a Morote, el fiscal demana 57 anys i sis mesos de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia