Successos

S’esfondra parcialment una nau industrial al polígon de Falset i el Celler Vall Llach a Porrera

Els ajuntaments demanen als veïns que netegin teulades i cornises davant l’acumulació de més de mig metre de neu

La gran nevada que ha caigut en les darreres hores al Priorat, amb més de mig metre de neu acumulada, ha ocasionat importants danys materials en dues empreses de la comarca.

Aquest diumenge a la tarda s’ha esfondrat parcialment el sostre de la fàbrica de portes d’ascensor Fermator, que ocupa la nau industrial més gran del polígon de la Sort dels Capellans, a Falset.

Els Bombers han rebut l’avís a dos quarts de sis de la tarda i han enviat tres dotacions fins al lloc, on no s’han de lamentar afectacions personals.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, ha explicat a l’ACN que els Bombers i els Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins a la nau esfondrada per tal d’analitzar possibles situacions de perill. Tot i que encara se’n desconeixen les causes, el Brull ha apuntat que la causa més probable és que el pes de la neu, que s’ha acumulat en més de mig metre a la capital, hagi fet cedir part de l’estructura.

El Batlle ha explicat que la nevada ha malmès mobiliari urbà i ha trencat moltes branques d’arbres. “Dilluns serà un dia de molta feina i d’alguna preocupació”, ha augurat.

La nevada ensorra el celler Vall Llach de Porrera
D’altra banda, la nit de dissabte a diumenge s’ha ensorrat la teulada del celler Vall Llach, a Porrera, on es vinificava, s’etiquetava i s’emmagatzemava l’estoc de vi. El cèntric edifici, conegut com la Final i catalogat, es va construir el 1881 i es va restaurar l’any 2000.

Segons ha informat el celler a través del seu compte de Twitter, al mateix espai havien recuperat uns cubs on tenien bótes amb tot el vi de 2019. S’ha perdut la maquinària, les tines i l’estoc de vi del 2018, 2019 i 2020.

“Venim d’un 2020 molt difícil i havíem acumulat més estoc del normal, les pèrdues seran significatives. Avui se’ns ha trencat el cor en mil trossets, i només esperem poder reconstruir-lo de nou, a poc a poc, peça per peça”, han lamentat des de l’empresa.

Recomanacions als veïns

Davant la gran acumulació de neu els ajuntaments recomanen als veïns que netegin teulades, balcons i cornises per evitar ensurts pel sobrepès de la neu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia