Successos

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

«La gent jove se sent responsable amb el que pugui passar al poble»

Entrevista a Joan Borrisser, voluntari del cos de Protecció Civil de Sant Fost de Campsentelles

–Què el va motivar a presentar-se com a voluntari a Protecció Civil?
–«En realitat, va ser una decisió que vaig anar prenent amb el temps. Jugant amb l'equip de Protecció Civil al torneig de futbol sala d'estiu de Sant Fost vaig conèixer el cap de Protecció Civil i de mica en mica, al principi sense adonar-me massa d'on em ficava, m'hi vaig anar involucrant més, fins que em vaig adonar que m'agradava allò que es feia i m'hi vaig apuntar.»
–Se sent útil a la comunitat prestant els seus serveis i dedicant-hi el seu temps?
–«Evidentment que sí. És molt reconfortant i es creix com a persona ajudant els altres sense cobrar res. Seria totalment diferent si guanyés diners per fer això, ja que ho consideraria un treball i no un servei que l'ofereixo de manera totalment altruista.»
–Ajudar el poble li ocupa temps que hauria de dedicar a l'estudi, o es pot compaginar bé?
–«Es pot compaginar bé perquè quan no hi ha cap emergència o no hi ha res rellevant a fer, es pot estar al local de Protecció Civil i allà puc estudiar o fer el que hagi de fer. L'únic de què m'ha pogut robar temps ha sigut de dormir, però allà hi ha també lliteres per reposar. És un lloc tranquil i molt ben equipat. A més, només és obligatori assistir-hi un cop al mes si no hi ha cap accident o cap esdeveniment important que requereixi la meva presència.»
–Quines són les temporades on hi ha més moviment o més feina a Protecció Civil?
–«Tant a l'estiu com a l'hivern hi ha bastant a fer. A l'estiu tenim molts avisos d'incendis, ja que una gran part del nostre municipi és forestal. Durant l'hivern, però, tenim força sortides a causa d'incidents de trànsit causats per les gelades de les carreteres. La resta de l'any també hi ha accidents, és clar, però en menor mesura.»
–Hi ha cap pla especial, ara que vénen les festivitats de foc i la calor?
–«Quan comencen les altes temperatures, tenim un vehicle de ràpida intervenció preparat amb uns 500 litres d'aigua per a qualsevol emergència. Així podem arribar més ràpidament que els bombers i controlar una mica la situació fins que arriben ells. Quant a les festivitats relacionades amb el foc, com els castells de foc o els correfocs, despleguem un dispositiu amb l'ajuda de la Coordinadora per evitar disgustos.»
–Què és això de la Coordinadora?
–«És un programa de col·laboració amb els altres cossos de protecció civil de pobles veïns. Així, si necessitem ajuda o ells en necessiten, tenen més recursos per fer front a les diferents situacions.»
–I després d'aquestes bones paraules sobre el cos i la seva organització, digui'm si ha servit com a reclam per a més joves o per renovar els aires de Protecció Civil.
–«Jo crec que sí. Hi ha gent de totes les edats, però hi ha anat entrant gent més jove. Veig que la gent jove se sent responsable amb el que pugui passar al poble. I això diu molt del poble.»
Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Jaume Majó, estudiant en pràctiques del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.