Successos

Continuen les tasques per apagar el foc en un conjunt de naus a Montornès del Vallès

Els Bombers donen per controlat l’incendi però continuaran a la zona 24 hores més

Protecció Civil ha desactivat aquesta matinada la prealerta del Plaseqcat un cop finalitzada la situació de risc químic

Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dissabte en les tasques d’extinció de l’incendi que aquest divendres a la nit ha cremat tres naus industrials de Montornès del Vallès i ha afectat una quarta.

El dispositiu d’extinció ha donat per controlat el foc cap a un quart de cinc de la tarda. Ara remulla la zona amb sis dotacions i preveu estar-s’hi 24 hores més.

El foc s’ha declarat set minuts abans de les set de la tarda de divendres en una empresa de dissolvents de pintures situada al carrer Antonio Machado. El foc ha començat al pati exterior i ha encès bidons amb líquid inflamable, dipòsits i palets. Quan han arribat al lloc, els efectius d’emergències ja ha trobat l’incendi completament desenvolupat.

Els Bombers ja han aconseguit estabilitzar el foc cap a la mitjanit, quan ja han aturat la propagació a l’exterior, si bé les flames han continuat cremant a l’interior de les instal·lacions. Quan les maniobres d’extinció han permès estabilitzar l’incendi exterior en tots els sectors en què es treballava i s’ha contingut la propagació, les tasques d’extinció han prosseguit, també des de l’exterior, però a l’interior de les naus on encara hi ha flama.

Aquest dissabte al matí vuit dotacions han continuat remullant les tres naus cremades. El cos d’emergències ha explicat que les seves operacions requereixen molta precisió perquè cal remoure molta runa i fer-ho sense malmetre les cobertes, que han quedat molt inestables.

Les flames han afectat completament l’interior de les instal·lacions i s’ha estès a dues naus més de la mateixa illa. A més, la temperatura ha afectat un altre edifici industrial situat en una altra illa. Els efectius han hagut d’utilitzar escuma per contenir el vessament de líquid inflamable dels bidons pel sòl del recinte industrial i també cap a la calçada a l’exterior. Això, ha afavorit la propagació de les flames. És per això que els Bombers han demanat el tall del trànsit ferroviari entre Mollet-Sant Fost i Montmeló, tant de les línies convencionals (R2, R2 Nord, R11 i R8) com la d’alta velocitat, i s’ha tallat la circulació d’un dels carrers que travessava la zona per un pont. També s’ha establert una zona de seguretat, al voltant de l’incendi, per restringir-ne l’accés.

En el moment dels fets no hi havia cap treballador a l’interior i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) no ha atès a cap ferit derivat d’aquesta emergència.

Fins a 23 dotacions (13 camions d’aigua, 2 autoescales i 11 vehicles lleugers de coordinació i comandament) han participat en les tasques d’extinció, inclosa la unitat del GROS (Grup de Suport Operatiu), el Grup Incidents Tecnològics (GRIT) i el GREC (Grup Estructures Col·lapsades) per tal de fer la valoració estructural d’una de les naus afectades i determinar la seguretat de les actuacions.

Fins al lloc també s’hi han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, de Protecció Civil i del SEM, amb caràcter preventiu.


Alerta per risc químic
En un primer moment s’ha gestionat el sinistre com un incendi d’indústria, però després de constatar que ha afectat una empresa on es produeixen productes químics Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla Plaseqcat. L’alerta s’ha desactivat aquesta matinada de dissabte després de donar per finalitzada la situació de risc químic.

Tot i que durant l’emergència no s’ha decretat el confinament oficial de la població, Protecció Civil ha recomanat als veïns de la zona més propera a la indústria afectada que es quedin a casa i tanquin portes, finestres i sistemes de climatització i ventilació en cas de sentir molèsties pel fum.

L’incident també ha comportat l’activació d’una Prealerta del pla Procicat per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat). La prealerta s’ha desactivat cap a dos quarts de dotze de la mitjanit, quan ja s’ha restablert la circulació de trens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia