Punt divers

Palamós, Premià, Vilanova, i l'Ametlla de Mar acolliran punts d'assistència per atendre dofins afectats pel morbil·livirus

ZONA METROPOLITANA

El Departament de Medi Ambient i la Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) han dissenyat l'anomenat Pla Ulisses per afrontar l'epidèmia d'un virus, pràcticament mortal, que afecta els dofins de la Mediterrània. Des de començament d'any, han arribat a les costes catalanes 35 exemplars del conegut com a dofí llistat, vuit dels quals eren vius. L'epidèmia que afecta aquests cetacis, de sang calenta, és el morbil·livirus, una mena de xarampió dels dofins, però que, a diferència del que afecta els humans, aquest és en la majoria de casos mortal. Per afrontar l'epidèmia, el Pla ha establert quatre punts d'assistència distribuïts al llarg de la costa catalana, amb l'objectiu de crear una xarxa que permeti una cobertura total del litoral. Així, els punts estan situats als ports de l'Ametlla de Mar, Vilanova i la Geltrú, Premià de Mar, i Palamós. Des del passat 22 de setembre, ja estan en servei els punts de l'Ametlla i de Palamós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.