Successos

Presó provisional per a sis falsificadors de milions d’euros

La investigació va començar arran de la troballa d’una motxilla amb 4,5 milions d’euros i s’ha desenvolupat en secret durant un any

El jutge ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a sis persones detingudes per la presumpta relació amb un grup criminal dedicat a la falsificació de moneda. El jutjat va signar set manaments d’entrada i escorcoll, cinc al País Valencià (entre ells un a La Nucia, on hi havia la impremta) i dos a Barcelona. La causa està oberta per fabricació i alteració de moneda i organització criminal. La investigació, dirigida des del Jutjat 4 de Sant Feliu, s’ha desenvolupat durant un any i fins a la detenció dels investigats s’ha mantingut en secret, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La investigació va començar l’agost del 2021 quan es va trobar a Cervelló (Baix Llobregat) una motxilla oblidada amb prop de 4,5 milions d’euros falsos en bitllets de 500 euros a l’interior. La investigació que van iniciar els Mossos d’Esquadra va dur fins a la detenció, dimecres passat, del presumpte impressor, un home que, segons el rotatiu, té antecedents per fets similars. L’operació es va fer de manera conjunta amb la policia espanyola i la detenció va tenir lloc a Altea, a Alacant. A banda del suposat impressor, els agents van detenir cinc persones més.

Segons explica El País citant fonts policials, els detinguts conformaven una de les majors xarxes de falsificadors de bitllets d’Europa. El presumpte impressor ja havia complert pena de presó l’any 2009 per la fabricació de 8 milions d’euros falsos en bitllets de 500.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia