Successos

Incendi en una residència geriàtrica de Torroella de Montgrí

Una setantena de residents van ser desallotjats un parell d’hores

Diverses autoritats es reuneixen al centre

Representants del govern català a Girona encapçalats per la delegada, Laia Cañigueral, i de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí van visitar ahir al matí la residència geriàtrica Vila Montgrí, on la nit abans s’havia declarat un foc en una habitació i van ser desallotjats preventivament i durant un parell d’hores els seus 69 residents. D’aquests, tres van ser ingressats a l’Hospital de Palamós per inhalació de fum i un quart va anar a casa d’uns familiars, però ahir al matí també van poder tornar al centre, segons va fer saber el govern català en un comunicat.

Tant la delegada del Govern com l’alcalde, Jordi Colomí, van agrair la rapidesa, coordinació i solvència amb què es va intervenir i poder donar resposta a l’emergència. Així també, van agrair, en especial, la col·laboració dels veïns per haver allotjat els residents mentre es restablia la normalitat, i també la professionalitat dels cossos de seguretat i emergències, que van auxiliar i treure de la residència els interns, alguns dels quals són dependents.

A la reunió d’ahir amb els responsables de l’equipament per avaluar la situació i traslladar el suport, també hi va assistir el director dels Serveis Territorials de Drets Socials, Raül Morales; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Torroella, Marc Calvet; el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Martinoy; el regidor Genís Pigem i el cap dels Mossos al Baix Empordà, Martí Pons.

El foc va mobilitzar dissabte al vespre fins a setze dotacions de Bombers, Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Torroella. L’avís del foc es va rebre cap a quarts de nou a la residència situada al número 26 del carrer de Santa Caterina. L’incendi s’havia originat en una habitació de la primera planta de l’edifici –de tres plantes–. Amb l’ajuda dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, es van poder anar desallotjant progressivament tots els avis. A les nou es va poder treure l’últim resident i els bombers van procedir a fer una revisió de tot l’immoble. A quarts de deu van poder tornar tots els residents de la segona planta, que havia quedat intacta i sense problemes pel fum. Posteriorment, a quarts d’onze van poder tornar els residents a la primera planta, menys els de quatre habitacions, que van ser reallotjats a la planta baixa. Finalment, a quarts de dotze, l’equipament va recuperar l’electricitat i el servei es va donar per tancat.

Paral·lelament, l’Ajuntament havia començat a activar el dispositiu per tal d’habilitar el pavelló en cas que fos necessari allotjar-hi residents a la nit.

LA XIFRA

69
residents
van ser desallotjats i tres d’ells van ser atesos a l’Hospital de Palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia