Successos

Angoixa entre els veïns de l’edifici on vivia l’home que va aparèixer esquarterat a l’Eixample

La víctima, de nacionalitat alemanya, havia rellogat una de les habitacions de casa seva al presumpte homicida

Càmeres de videovigilància properes poden haver facilitat la investigació

Els veïns de l’edifici del carrer Casanova 91 de Barcelona on vivia l’home que va aparèixer esquarterat en un contenidor de l’Eixample el 29 de novembre es mostren angoixats i espantats amb els fets. Segons han explicat diversos testimonis a l’ACN, la víctima era un llogater alemany d’uns 50 anys que feia cinc anys que vivia en un àtic de la finca i que acostumava a rellogar habitacions. Han assegurat que era una persona “poc sociable” i “estranya”, que “consumia estupefaents” i que “rebia moltes visites d’homes”. Així mateix, han indicat que els dos detinguts, un home ucraïnès de 31 anys i un irlandès de 51, feia poc temps que compartien pis amb la víctima, “potser un parell de setmanes”, segons la portera de la finca, Sonia García. També han revelat que l’home que ha ingressat a presó “solia anar begut”.

La porteria de l’edifici ubicat al número 91 del carrer Casanova ha estat un anar i venir de veïns i periodistes al llarg de tot el dia d’avui. Els residents s’han mostrat molt sorpresos amb les informacions de la detenció dels dos homes i també força espantats amb el fet que finalment el jutge hagi deixat un dels detinguts en llibertat amb càrrecs . “No els coneixíem massa perquè tampoc es relacionaven amb massa gent i feia poc que vivien aquí”, han apuntat els veïns, que han assegurat que tot i que la conducta de la víctima sovint era “estranya” i “sortia poc de casa”, mai haguessin pensat “que tingués problemes o que pogués acabar així”.

Així mateix han assegurat que en cap moment van veure cap moviment estrany ni van escoltar crits o soroll de baralles procedents de l’immoble. “Ens ha agafat tot per sorpresa perquè aquesta és una zona molt tranquil·la”, han indicat.

Els amics el buscaven

García ha relatat que pocs dies després que aparegués el tors a l’interior de la maleta que un drapaire va localitzar al contenidor de davant l’edifici, van contactar-la amics de la víctima. “L’havien estat trucant i no hi havien pogut parlar i em van preguntar si jo l’havia vist recentment”, afirma la dona, que diu que ella mateixa va acompanyar un d’aquests amics a parlar amb el gestor de finques de l’edifici.

García ha indicat que divendres al matí van venir els Mossos preguntant per l’home i van pujar a la setena planta on es trobava el pis. “Van picar i en un primer moment no van obrir-los la porta, però després van sentir soroll a l’interior i finalment van acabar detenint l’home ucraïnès”, explica. Segons relata, la policia es va quedar fent guàrdia tot el dia a l’exterior de l’edifici i al vespre, prop de la mitjanit, va aparèixer l’altre inquilí, que és l’irlandès que ha acabat entrant a presó. “També se’l van endur detingut”, ha afirmat.

Imatges de les càmeres

Empleats de la benzinera Cecsa ubicada a l’avinguda Roma han assenyalat que van cedir les imatges de les càmeres de videovigilància de l’establiment als Mossos d’Esquadra. “No vam visionar-les prèviament però ens les van demanar i les hi vam donar”, han assegurat. En aquest sentit, fonts properes al cas han afirmat que aquestes imatges, juntament amb d’altres procedents de càmeres de la zona, haurien estat claus per poder veure el moment en què la maleta va ser dipositada a l’interior del contenidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia